Daniela Zeca Buzura - ,,Cu Trilogia Orientală la Piteşti”

Miercuri, 30 aprilie, a fost o zi trăită în spirit oriental la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş, datorită evenimentului ce a avut loc şi care s-a desfăşurat sub genericul ,,Cu Trilogia Orientală la Piteşti”, marca Daniela Zeca Buzura. Astfel că, scriitoarea Daniela Zeca Buzura, realizatoare de emisiuni la Televiziunea Română și cadru didactic la Universitatea din București, a venit miercuri în Piteşti, la Biblioteca Judeţeană Argeş, pentru a lansa trei dintre cele mai de succes cărți ale sale - „Istoria romanțată a unui safari”, „Demonii vântului” și „Omar cel orb”.
Daniela Zeca Buzura este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a Facultăţii de Jurnalism şi ştiinţele Comunicării şi a unui masterat în ştiinţele comunicării. Din anul 2001 este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti şi lector la catedra de presă a Facultăţii de Ştiinţele Comunicării din cadrul aceleiaşi Universităţi.
A realizat numeroase emisiuni de radio şi a publicat articole şi recenzii în revistele: Amfiteatru, Ramuri, România literară, Dilemateca, Luceafărul, Convorbiri literare, Studii culturale. În calitate de realizator al Televiziunii Române, a semnat peste 200 de emisiuni de autor precum: „Cafeneaua artelor”, „Librăria pe roţi”, „Ceva de citit”.
Cărțile Danielei Zeca Buzura valorizează tezaurul de mituri și civilizația Orientului Mijlociu, filtrate printr-o scriitură bogată în imagini, fluidă, mustind de metafore și simboluri. Poveștile de iubire dau culoare și savoare basmului ancestral, al cărui personaj principal este TRADIȚIA. Experiențele umane sunt puternice, amprentate de duhul înțelepciunii orientale, întâlniri esențiale între identitatea socială și cea profundă, între oameni, locuri și destinele lor.
,,Tot ce vedeţi, aici, pe masă, înseamnă nu numai adevărate romane remarcabile ca scris. Eu zic că este vorba de ceea ce noi avem nevoie pentru a ne recunoaşte, pentru că o parte din noi, zic eu, ţine foarte mult de lumea orientală”, a precizat, în cadrul evenimentului, Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene Argeş.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea