Secretul unei cariere de succes. Flori Grigoraş, de la roboţi industriali, la fonduri europene

# "Succesul afacerii mele, constă în devotament, spirit de echipă și Divinitate!" A plecat la drum într-o direcţie, dar a făcut carieră într-un domeniu care n-avea legatura cu  pregătirea pe care o urmase. În facultate s-a specializat în roboţi industriali dar a ajuns manager de proiect în propria sa afacere, o afacere de succes, un  business pe care îl consideră de viitor şi pe care, cu siguranta il va continua fiica sa, încă din fragedă vârstă, un pilon important în afacerea mamei sale.
În urmă cu 19 ani,  absolvea o facultate  de maşini, unelte şi roboţi industriali, un domeniu în care Florentina Grigoraş nu avea să profeseze nici măcar o zi. Primul său job a fost la Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Argeş unde, după nouă ani de activitate a avut şansa de a participa la primele sale cursuri de formare profesională în domeniul managementului de proiect, un profil care a cucerit-o. Dintre toti cei 30 de cursanti,  Florentina a fost singura care a confirmat și activat, ulterior, în managementul proiectelor. A făcut două mastere, a urmat cursuri, seminarii şi training-uri în România, Finlanda, Ungaria şi Austria şi, după ce a coordonat, pe rând, compartimentul de protecţia mediului şi pe cel de management al serviciilor utilitare din cadrul instituţiei în care a lucrat, s-a simţit pregătită să meargă pe cont propriu, dar nu mai devreme de a-și finaliza cu profesionalism, toate proiectele de infrastructură și promovare în care fusese desemnată ca manager de proiect. “Am pus bazele unui business care se bazează pe accesarea şi implementare de fonduri europene, într-un cuvânt, management de proiect. La inceput, singură, apoi cu sprijinul surorii mele, în prezent, alaturi de noi, în echipa de proiecte desfăşurandu-și activitatea, încă 10 persoane specializate în gestionarea de succes a proiectelor. Bucuria cea mai mare a fost atunci cand mi s-au alaturat încă trei colegi din fosta instituție unde activasem, trei oameni de calitate umană și profesională cu care, împreuna, ne dezvoltăm într-o echipă de succes", explică Florentina, a cărei activitate constă într-o intermediere între persoanele fizice sau juridice care doresc să dezvolte o afacere, pe de o parte şi autoritatea de management care gestionează fondurile europene în cadrul programelor operaţionale (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului şi Pădurilor), pe de altă parte.

Zeci de produse turistice naţionale au prins contur în echipa sa

Florentina se poate lăuda cu o serie de proiecte pentru promovarea produselor turistice din Argeş (Peştera Dâmbovicioara, Mănăstirea Cetăţuia, Muzeul Goleşti, Castrul Jidova, Poiana cu narcise de la Negraşi, Cetatea Poenari, tradiția și folclorul din Dragoslavele, Călușăreii din Stolnici și Brâul de la Boteni).
“Am încercat să atragem nume sonore  care să ne ajute în activitatea noastră. Promotorii unora dintre aceste proiecte sunt trupe pop româneşti (Sistem, Hara, Holograf), vedete cunoscute (Dana Săvuică, Zoli Toth, Edi Petroșel) şi nu în ultimul rând, asociaţii şi fundaţii cu profil turistic precum Star Education, Renaşterea Bucovineană, Astur Mureş, Artex, Fundaţia Sulina, Fundaţia pentru promovarea obiectivelor turistice ale Romaniei, Asociația pentru promovarea istoriei României, Asociatia "Danubiu-Delta Dunarii, fundația Hara",  explică Florentina.

Comisionul de succes e unul dintre secretele sale

Amănuntul care i-a propulsat  munca şi care a  făcut diferenţa între activitatea sa  şi celelalte activităţi similare din branşă este legat de faptul că beneficiarii muncii sale plătesc  doar dacă proiectul obţine finanţare. “Este ceea ce se numeşte comision de succes. Nu ştiu câte alte firme de profil îl mai practică. Ne asumăm şi riscuri, însă din 2008 şi până în prezent, din acele sute de proiecte pe care le-am realizat, doar câteva au fost respinse" precizează Florentina Grigoraş, iar ceea ce face nu este doar o afacere bănoasă, pentru că  business-ul în care face carieră îi aduce şi satisfacţii  sufleteşti “..mai ales atunci când vine vorba de promovarea și dezvoltarea unor obiective cum ar fi Biserica Sfânta Vineri, Muzeul Ceasului din Ploiești, Delta Dunării, Curtea Domnească din Târgovişte, Cetatea de Scaun a Sucevei, Sighişoara, Râşnov, Deva, Enisala şi Sarmisegetuza”.
Cat despre sacrificii, Florentina ne-a declarat: "Ca să faci un lucru foarte bine, nu ai cum să eviti sacrificiile. Din păcate, timpul pe care îl petrec cu copiii mei este cel sacrificat, însa ei întotdeauna m-au ințeles și m-au susținut. Ei sunt avocații mei și sunt mândri de mama lor, dar nu atât de mândri precum sunt eu de ei. Cele mai mari satisfacții ei mi le aduc și pot spune că ei sunt motivul pentru care mă trezesc dimineața, cu zâmbetul pe buze. Mama, sora mea și cei doi copii sunt ființele pentru care aș muta și munții din loc."
Cristia Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea