Componente Auto S.A. din Topoloveni, la 35 de ani de la înfiinţare

# Cifră de afaceri în creștere, angajări din rândul tinerilor. În cele ce urmează vă prezentăm, în câteva cuvinte, o firmă pentru care perioada de criză nu a existat. O firmă care a traversat vremurile tulburi prin muncă asiduă, o firmă care, în criza economică, a înregistrat creștere și profit. O firmă care a împlinit 35 de ani, însă se menține mereu tânără, atât prin tehnologiile și inovațiile de ultimă oră adoptate, cât și prin media de vârstă a personalului. Managmentul performant a dus la atacarea unor piețe noi, inclusiv din afara țării, astfel că, în ultima perioadă, cele mai mari creșteri au fost cele către export. Ceea ce spune multe despre calitate, despre seriozitate.
S.C. Componente Auto S.A Topoloveni este înfiinţată în 1979 iar la 1 martie 2014 societatea a împlinit 35 de ani de la înfiinţare.  Obiectul principal de activitate al firmei îl reprezintă proiectarea, fabricarea şi comercializarea de piese şi componente pentru industria auto cu specializare pe familiile pieselor de direcţie şi suspensie precum şi alte componente/operaţii (prelucrări mecanice, zincare, tratamente termice) pentru industria de automobile.

Creştere continuă a cifrei de afaceri, în ultimii 5 ani, cu aproximativ 40%

După o creştere continuă a cifrei de afaceri pe ulimii 5 ani, cu aproximativ 40%, iată că, în  primul trimestru al anului 2014,  producţia marfă industrială fabricată şi cifra de afaceri realizată au înregistrat atât o creştere faţă de primul trimestru al anului 2013 cât şi o depăşire faţă de prevederile bugetare. O parte importantă din această creştere s-a produs că urmare a înregistrării unor volume fizice superioare pe ambele pieţe, externe şi interne, creşterea fiind cu precădere pe relaţia export. Piaţa internă este însă, şi ea, în creştere.

39 salariaţi noi în  primele 4 luni ale anului 2014, majoritatea tineri

Aceste realizări s-au înregistrat cu un număr de 353 salariaţi folosind un sistem de management bazat în continuare pe performanţă industrială, motivare şi formare continuă. 39 salariaţi din care 21 cu vârste cuprinse între 20 şi 25 ani au fost angajaţi pe primele 4 luni 2014 pe platforma industrială Componente Auto.

”Prioritatea 0” investiţiile în echipamente şi condiţii de muncă

În ceea ce privește investiţiile, Componente Auto menţine aceeaşi politică de «prioritate 0» şi acelaşi trend crescător al investiţiilor în echipamente noi şi condiţii de muncă.  Principalul obiectiv a rămas achiziţionarea de echipamente moderne necesare în vederea asimilării de tehnologii competitive, modernizarea tehnologiilor actuale în vederea creşterii competitivităţii precum şi îmbunătăţirea mediului ambiant al condiţiilor de muncă.
Preocupările principale rămân în continuare menţinerea unui volum lunar crescut al vânzărilor, asimilarea în fabricaţie de noi repere şi tehnologii precum şi identificarea de noi clienţi în concordanţă cu strategia de dezvoltare a societăţii;
Componente Auto priveşte cu încredere spre viitor, fiind ancorată în realităţile pieţei şi conştientă că aceste preocupări sunt strâns legate, condiţionate de resursele financiare, de evoluţia pieţei auto la nivel global şi de capacitatea de adaptare la aceste realităţi.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea