Metoda sensibilizării contribuabilului dă roade la Finanţele Publice Argeş

# Directorul Petre Cojocaru: “În Etapa 1, îi sensibilizăm. În Etapa 2, trecem la  somaţii şi executări silite”.  Nivelul încasărilor în judeţul Argeş este, potrivit directorul executiv al Finanţelor Publice Argeş, Petre Cojocaru, unul foarte bun, peste cel planificat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
În primul trimestru al acestui an, gradul de încasare a fost de 110% - între 420 şi 450 milioane lei - peste planificarea ANAF, iar în aprilie a ajuns la peste 150%. Mai mult, anul 2013 s-a  încheiat cu venituri mai mari cu 3% faţă de cele previzionate. „În Argeş încă se mai învârtesc rotiţele economice, încă se mai produce, aşa se explică veniturile mai mari la bugetul de stat“, spune Petre Cojocaru. 
Conducerea Finanţelor Publice Argeş pune rezultatele lăudabile pe o metodă pe cât de banală, pe atât de eficientă: rugăminţile inspectorilor către firmele datoare!
“Etapa 1, îi sensibilizăm. Etapa 2, trecem la  somaţii şi executări silite. Avem 140 de inspectori la Serviciul Control. I-am instruit ca,  pe 3, 4 ale lunii să sune la agenţii economici care au întârzieri la plată şi să îi roage să achite obligaţiile pentru că unii agenţi economici mai uită. Numai în aprilie, această metodă a adus venituri de 8.000.000 de lei. Când nu achită dările mai mult timp este clar că apelăm şi la somaţii şi executări silite”, a mai explicat Petre Cojocaru.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea