Concurs între parlamentarii argeșeni: cine interpelează mai mult... și mai degeaba

# Deputatul Gerea, un Arnold al interpelărilor. Acum câțiva ani, deputatul Gerea făcea un inventar succinct al activității sale: interpelări, inițiative, chestii. Domnul deputat se situează foarte bine din acest punct de vedere, se poate constata o profesionalizare a activității în Parlament. Nu însă că se muncește mai mult, ci mai cu spor. Acum 20 de ani, inițiativele legislative erau asumate strict de cei cărora le aparțineau. Acum, se semnează toți pe toate, ca să iasă bine la numărătoare. Numai cercetați, să vedeți câți au muncit la fiecare dintre acestea. Cât despre interpelări… deputatul Gerea nu mai încape probabil nici în Cartea Recordurilor cu ele, de multe ce sunt. Pasaje rutiere, școli, metroul din Capitală, acciza la motorină, angioedemul ereditar, bebeluși, mașini furate – tot ce mișcă se găsește într-o interpelare a lui Gerea. Și mai este și concurența, că de! Însă deputatul Gerea nu se sfiește să își facă singurel reclamă, lăutarii fiind exagerat de scumpi și neeliberând bon de casă (probabil subiect de interpelare, cine mai știe?!). Iată câteva de pe pagina proprie:
Corespondenta oficiala uzuala si, mai ales, intrebarile si interpelarile, ma situeaza pe locul 4 in Parlament, eu fiind cel mai activ dintre parlamentarii argeseni si cei liberali la acest capitol esential de activitate. 55 de luari de cuvant in 52 de sedinte ale Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din care fac parte ori in plen, 350 de intrebari sau interpelari si peste 1000 de corespondente oficiale uzuale realizate pana acum. (Raport de activitate la doi ani de mandat, 29.11.2010, Blogul lui Andrei Gerea).
După încă un an și ceva, în martie 2012, același blog publica  materialul intitulat ”Activitatea unui  chiulangiu – deputatul Andrei Gerea”. Practic, o autoreclamă, de data aceasta cu lovirea concurenței, din care spicuim:
Conform site-urilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, în mandatul acesta cei patru deputaţi şi senatorul de Dâmboviţa ÎNSUMEAZĂ 44 luări de cuvânt în plen şi 19 întrebări şi interpelări faţă de cele 93 de luări de cuvânt în plen şi 713 întrebări şi interpelări depuse de mine, dintre care peste două treimi cu probleme legate exclusiv de judeţul Argeş! (acest lucru situându-mă pe locul I în judeţ şi locul III în ţară printre deputaţi)
Deci, cine sunt adevăraţii chiulangii? Noi, parlamentarii USL sau ei, parlamentarii PDL?
Deci, îi somez pe parlamentarii puterii să demonstreze că îşi merită „salariul” şi, dacă nu pot face acest lucru, să-şi dea demisia din Parlamentul României pe care îl „căpuşează” şi să se declanşeze, astfel, ALEGERI ANTICIPATE care să ducă la o nouă majoritate parlamentară, legitimă şi la un nou guvern, un guvern al românilor! (vezi tabelul)
Din nou, paleta interpelărilor este una extrem de variată. Însă, vă rugăm, aveți curiozitatea să citiți numai câteva din răspunsurile primite. BĂTAIE DE JOC! Și aici ne referim atât la răspunsuri, cât și la obiceiul acesta de a întreba tot timpul, ȘTIIND CĂ ÎNTREBĂRILE NU VOR AVEA NICIUN EFECT! Vă rugăm, domnule Gerea, nu vă mai lăudați cu cantitatea, că nu ține de foame...

Deputatul Cătălin Rădulescu dorește răspuns scris... și oral!

De când se laudă Andrei Gerea cu multele interpelări, toți cei criticați în tabelul de mai jos au dispărut din Parlament. A acces însă deputatul Rădulescu, fost coleg de USL cu Gerea, care are, și el... o singură interpelare. Probabil că fiind una singură cuc, domnul deputat solicită răspuns ”scris și oral”.  De ce o fi cerând și oral?...
Pe de altă parte, fostul proprietar al mașinii de fițe a lui Puff Daddy se laudă și el cu cele mai multe inițiative legislative. Ce mai spui acum, domnule Gerea? Suportă Blogul? Na!...
Ca să nu plictisim cititorul cu mai  mult decât atât, ne vom opri, deocamdată. Va urma.
A.S.

Click AICI pentru vizualizare documente

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea