Dan Şova: “Între autostrada Sibiu-Piteşti şi cea dintre Sibiu şi Braşov nu există niciun fel de concurenţă”

La începutul lunii mai, Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a dat termenele pentru fiecare din cele două etape ale  autostrăzii Sibiu-Piteşti: Pe Sibiu-Boiţa, lucrările vor fi  terminate până în 2017,  iar pe tronsonul  Piteşti-Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea, lucrările  vor fi finalizate doi ani mai târziu.
Ministrul a explicat şi că între autostrada Sibiu-Piteşti şi cea dintre Sibiu şi Braşov nu există niciun fel de concurenţă. ”Sibiu-Piteşti este finanţată pe fonduri de coeziune, Sibiu-Braşov este finanţată pe fonduri de dezvoltare regională, deci au surse de finanţare complet diferite, nu se suprapun una cu cealaltă”, a punctat Şova. Până la sfârşitul lunii mai, obiectibul va apărea pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
”Va avea 12 luni de realizare, va fi suit pe SEAP în următoarele 2-3 săptămâni cel târziu. Începem cu Sibiu-Boiţa şi Piteşti-Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea, cu breteaua de 60 de kilometri spre Râmnicu Vâlcea, şi va fi terminată în două etape. Până în 2017, va fi terminat probabil Sibiu-Boiţa şi Piteşti-Curtea de Argeş-Râmnicu Vâlcea şi până în 2019, va fi terminată integral”, a adăugat Şova.
Şova a mai  susţinut că pentru această autostradă în România “nu s-a făcut niciodată nimic”: ”S-a făcut în 2008 doar un studiu de fezabilitate, care a fost respins de Comisia Europeană pentru că a fost prost făcut. Singurii care au mişcat lucrurile pe Sibiu-Piteşti am fost noi”, a spus Şova.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea