Infrastructura județului Argeș, o prioritate a Guvernului

În urma vizitelor în județul Argeș a premierului Victor Ponta și a ministrului Transporturilor, Dan Șova, joi, s-au aflat în Argeș reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și conducerea Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi. Împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău au mers în mai multe zone din județ, acolo unde sunt proiecte ale unor investiții de amploare în infrastructura rutieră.

 

Proiecte mari pentru Pitești

Prima oprire a fost în municipiul Pitești. Aici a fost vizat pasajul pietonal de la Podul Viilor, centura de vest dar și trecerile de cale ferată. “În fiecare zi în județul nostru sunt reprezentanți ai Guvernului. Acum au venit reprezentanții  Ministerului Transporturilor, în urma vizitei ministrului Șova de săptămâna trecută și ca urmare a semnalului pe care premierul Victor Ponta l-a dat atunci când a fost în vizită în Argeș, în urmă cu doar 4 săptămâni. De această dată, în Argeș au venit reprezentanți ai ministrului, consilierul principal al ministrului  pe probleme de transport feroviar dar și directorul Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi precum și experți tehnici . Pentru municipiul Pitești am analizat câteva situații concrete. Este vorba de trecerile de cale ferată cu barieră din Prundu și din nordul municipiului Pitești pentru care s-a hotarât, în primă etapă, să fie introduse bariere automate urmând ca în perioada următoare să se întocmească un studiu de fezabilitate și un studiu tehnic  cu privire la viitoare pasaje rutiere. Am avut o discuție cu directorii Companiei și despre stadiul de începere a lucrărilor pentru studiul de fezabilitate la centura de vest a Pitestiului. A fost de altfel  și vizualizat traseul acestei centuri. De asemenea, s-a analizat la fața locului modul cum va trebui să fie amplasat pasajul rutier de la Podul Viilor.  Acolo este o problemă în ceea ce privește proprietatea terenului. Cred că în perioada următoare se va rezolva și această problemă astfel încât, în foarte scurt timp, să înceapă lucrările și la acest pasaj. Ultima problemă din municipiul Pitești ce a fost discutată a fost legată de cei 2 kilometri care au rămas neasfaltați la ieșirea din Pitești spre Mioveni. Urmează ca în perioada următoare să se stabilească modalitatea de întocmire a proiectului tehnic  și de realizare a lucrărilor de reabilitare a acestei porțiuni de drum” a spus președintele Consiliului Judetean Argeș.

DN 73D va trece în administrarea Primăriei Mioveni

A doua oprire a fost în orașul Mioveni. Aici primarul Ion Georgescu solicitase de mai mult timp ca drumul național ce traversează orașul să fie dat în administrare Consiliului Local Mioveni.
“La Mioveni s-a discutat despre DN 73 D ce face legătura între Mioveni și Cîmpulung, prin Boteni, drum pe care Primăria orașului Mioveni și Consiliul Local doresc să îl ia în administrare. Premierul  Victor Ponta, ministrul Dan Șova și acum directorii generali din Ministerul Transporturilor își dau acordul pentru ca acest drum să intre în administrația Primăriei Mioveni. Într-o primă etapă drumul până la Țițești va intra în administrarea Consiliului Județean Argeș  și noi îl vom preda pentru întreținere Consiliului Local al orașului Mioveni. Cred că această inițiativă este un lucru benefic pentru locuitorii județului, pentru locuitorii orașului Mioveni, pentru cei care lucrează la Uzina Dacia. Este o inițiativă a primarului Ion Georgescu. Îi mulțumesc pentru inițiativă și pentru modul cum se implică în viața localității. Cea de-a doua porțiune a drumului va rămâne drum național pentru că în zona Boteni sunt alunecări foarte mari de teren care necesită sume mari pentru reabilitare, iar Consiliul Județean și Consiliul Local Mioveni nu dispun de aceste sume” a spus președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău.

Drumul național poate fi administrat local

“Ca urmare a vizitei domnului ministru Dan Șova, în județul Argeș, ne-am deplasat acum pe teren pentru a constata situația de fapt. Primăria orașului Mioveni dorește să preia acest sector de drum în administrare proprie și împreună am studiat posibilitățile legale de a se trece administrarea în posesia dumnealor pentru a putea dezvolta și moderniza rețeaua locală de drumuri naționale.  Este o inițiativă foarte bună și sprijin cu totul o astfel de inițiativă ” a precizat Cristian Andrei, director general adjunct  Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Până în 2016 B-dul Dacia va fi asfaltat

“Conducerea CNADR și Compania Națională de Autostrăzi împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș Florin Tecău, cu directorul districtului Argeș, Gheorghe Mihăiță, cu primarii din zona DN 73, Mioveni - Țițești – Davidești – Vulturești – Hârtiești – Boteni am vizualizat traseul și am ajuns la concluzia ca tronsonul de drum să fie trecut în administrarea Consiliului Județean și consiliul să-l transmită orașului Mioveni. Probabil că în luna august – septembrie vor fi perfectate documentele din punct de vedere procedural, din punct de vedere al Hotărârii Guvernului. Inclusiv sensul giratoriu de la Mărăcineni care este spre Mioveni  cred că în luna august va fi mutat în DN 73, ca să fluidizeze circulația și să elimine micile incidente și tamponări care au loc acolo. Le promit celor din Mioveni că, până în 2016, b-dul Dacia, de la intrarea în Colibași până la  intersecție la Valea Stânii, va avea în totalitate covor asfaltic nou, va fi semnalizat și va fi un drum al unui viitor municipiu” a precizat primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Noi lucrări la Bascov

Reprezentanții Ministerului Transporturile împreună cu președintele Consiliului Județean  Argeș, Florin Tecău au mers și în comuna Bascov. “Aici am avut o întâlnire cu primarul Gheorghe Stancu și am analizat posibilitatea creării unor bretele care fac legătura între pasajul rutier și cele 2 drumuri naționale care trebuie lărgite și prelungite pe o distanță mai mare.” a adăugat președintele CJ Argeș.

Se reface infrastructura distrusă de inundații

Tot joi, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău a fost și în zonele afectate cel mai mult de inundații, Budeasa, Mălureni, Mușătești. “Aici deja au început lucrările la podurile și podețele afectate. Toate utilajele Regiei de Drumuri Județene sunt alocate pe aceste intervenții. Există și echipă muncitori calificați care au început să lucreze la întreținerea acestor obiective. Cred că în perioada următoare vom reuși, cât de cât, să stabilizăm aceste alunecări de teren și pilonii de sprijin ai podurilor și podețelor care au fost afectate. Rămâne în continuare destul de mult afectate podurile din zona Costești, Mușătești, Vâlsan. Acolo va trebui împreună cu Compania Națională de Drumuri, regionala Argeș, să acționăm împreună pentru că este vorba de un volum mult mai mare de lucrări. De asemenea, reprezentanții Regiei de Drumuri Județene au fost în comuna Albeștii de Argeș. Acolo unde a fost o alunecare de teren destul de mare. Este adevărat că Primăria și Consiliul Local au intervenit în prima fază, însă încercăm să stabilizăm terenul, pentru că la sfârșitul săptămânii se anunță din nou ploi” a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea