Sub genericul ,,Europa - unitate în diversitate” orașul Mioveni a marcat Ziua Europei

Consiliul Local Mioveni, Primăria și Centrul Cultural au organizat vineri, 9 mai, simpozionul ”Europa - unitate în diversitate” prilejuit de comemorarea Declarației lui Robert Schuman prin care a propus unirea industriilor de oțel și cărbuni a Franței, Germaniei de Vest și a altor state, ducând la crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului. În deschidere s-au intonat Imnul Național și Imnul UE, urmate de prezentarea semnificației și importanței zilei de 9 Mai de către Lect. univ. dr. Cornel Popescu.
La finele evenimentului, elevii școlilor și liceelor din orașul Mioveni au prezentat câte un referat referitor la tema manifestării.
Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Educativ, în sala de spectacole și a avut drept invitați reprezentanți de la Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă a Forțelor Terestre ”Mihai Viteazul”, Garnizoana Pitești, Jandarmeria Argeș, Școala de Maiștri Militari și Subofițeri ”Basarab I”, ISU Argeș, Universitatea din Pitești-Catedra de Istorie, Arhivele Militare Române, Societatea de Științe Istorice din România și Fundația ”Valeriu Florin Dobrescu”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea