Vizita în Argeș a lui Hannes Swoboda, liderul socialiştilor europeni

Hannes Swoboda, preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, la iniţiativa colegului său, europarlamentarul Victor Boştinaru, s-a aflat, săptămâna trecută, marţi, într-o vizită oficială în judeţul Argeş. Swoboda a vizitat Uzina Dacia, Institutul de Cercetări Nucleare din Mioveni, Topoloveniul şi a avut o întâlnire cu profesori şi studenţi ai celor două universităţi din Piteşti.
„Mă bucur enorm să mă aflu aici şi să văd o Românie de înaltă calitate. Venind în Argeş, mi-am dat seama că există şi o altfel de Românie, nu doar cea asociată cu sărăcia şi problemele rromilor. Şi acelea sunt probleme ce nu pot fi ignorate, însă aici, în Argeş, vorbim de o Românie modernă, o Românie care produce, în Mioveni, maşini de calitate şi care are un institut de cercetări nucelare de top, aşa că imaginea ţării trebuie să fie schimbată. Bineînţeles că ne vom ocupa de dezvoltarea legăturilor cu Austria în special în domeniul turismului. Noi avem multă experienţă şi dorim să vă împărtăşim din această experienţă. Consider că şi din punct de vedere al infrastructurii regiunea dumneavoastră este accesibilă. De asemenea, am vorbit cu preşedintele Florin Tecău şi despre alte colaborări în mai multe domenii“, a spus preşedintele Hannes Swoboda, în urma vizitei în Argeş.
Florin Tecău, preşedintele CJ Argeş: „Ţin să mulţumesc domnului Hannes Swoboda pentru această vizită. Am discutat cu domnul preşedinte Swoboda despre probleme judeţului, problemele de colaborare europeană şi am pus accentul în primul rând pe dezvoltarea unei colaborări între judeţul Argeş şi o regiune din Austria. Ne dorim să avem o colaborare în domeniul turistic, al promovării masterplanului de turism pentru nordul judeţului şi să găsim parteneri în Austria pentru a dezvolta acest masterplan. De asemenea, am prezentat programe şi proiecte de colaborare în domeniul cultural şi al educaţiei, al sănătăţii, în domeniul promovării tradiţiilor şi valorilor argeşene, dar şi în domeniul infrastructurii care reprezintă pentru noi o prioritatea. Am discutat des-pre istoria şi cultura judeţului, despre problemele actuale care se ridică în Parlamentul European şi despre modul cum domnul Swoboda a ştiut să susţină interesele ţării noastre şi să fie un prieten adevărat  al României”.
Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni: „Mioveniul, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş, va fi, în continuare, pe primul loc în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene, aşa cum am luat şi cele peste 30 de milioane de euro pînă acum. Îmi doresc o centură, o sală de sport, îmi doresc un oraş mai european şi, cel mai mult, îmi doresc ca până la finele anului 2016 să iau sigiliul Europei, sigiliu pe care doar câteva oraşe l-au luat până acum“. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea