Primarul Florea Ene: ”Îi rog pe cetăţenii comunei Moşoaia ca, pe 25 mai, să vină la vot. De votul lor depinde viitorul României în context european şi viitorul comunei Moşoaia în context judeţean”

Scrutinul din 25 mai vine cu noutăţi în ceea ce priveşte organizarea acestora în comuna Moşoaia,  astfel că am decis să stăm de vorbă cu primarul Florea Ene pentru a ne oferi detalii despre alegerile ce vor avea loc la sfârşitul acestei luni.
# Pe 25 mai, cetăţenii comunei Moşoaia sunt chemaţi să participe la  alegerile pentru desemnarea viitorilor europarlamentari ai României, dar şi pentru desemnarea viitorului  preşedinte al Consiliului Judeţean  Argeş. Ce ne puteţi spune despre  organizarea scrutinului în comuna  Moşoaia?
- Pregătirile sunt în grafic, suntem permanent în legătură cu Prefectura Argeş şi cu Biroul Electoral Judeţean pentru a pune la punct toate detaliile organizatorice. Acest scrutin vine şi cu o noutate pentru comuna Moşoaia, mai exact pentru satul Smeura, unde am hotărât să înfiinţăm o secţie nouă de votare, care va fi deschisă în ziua alegerilor în incinta sediului societăţii Building Astrom din cartierul aflat la limita cu municipiul Piteşti.
# Care au fost motivele pentru care  aţi decis înfiinţarea acestei noi secţii?
- Până acum aveam o singură secţie de votare pentru tot satul Smeura. În ultimii ani numărul alegătorilor din acest sat a crescut foarte mult, datorită numeroşilor cetăţeni care şi-au construit locuinţe în zona Trivale pe teritoriul comunei Moşoaia. Datorită  numărului din ce în ce mai mare de cetăţeni cu drept de vot din această zonă, secţia de votare de la şcoala Smeura a devenit insuficientă, de fiecare dată aici formându-se cozi şi oamenii fiind nevoiţi să aştepte chiar şi jumătate de oră, dacă nu mai mult, pentru a-şi exercita dreptul de vot. Din acest motiv, am decis la nivelul Primăriei şi Consiliului Local Moşoaia să înfiinţăm o nouă secţie de vot, propunerea fiind  de altfel aprobată şi de Autoritatea Electorală Permanentă, astfel că noua secţie de votare apare deja în registrul oficial al secţiilor de votare. Pentru că foarte mulţi votanţi care aparţin de satul Smeura locuiesc în zona Trivale-Câmpului, ne-am gândit să înfiinţăm această secţie cât mai aproape de aceştia. Având în vedere că în zona respectivă nu există nicio instituţie publică a comunei Moşoaia, a trebuit să ne orientăm către o clădire adecvată, care să poată găzdui o secţie de votare şi am propus acest lucru reprezentanţilor societăţii Building Astrom, care au răspuns cu amabilitate solicitării noastre şi ne-au pus la dispoziţie spaţiul necesar. Se vor monta semne indicatoare care să îi îndrume pe cetăţeni spre secţia de votare. Înfiinţarea noii secţii este un lucru benefic pentru cetăţenii cu drept de vot din zona Trivale-Câmpului, care au avantajul că vor merge să voteze mai aproape de casă şi, în plus, vor fi evitate cozile.
# Domnule primar, de ce este important ca oamenii să vină la vot pe 25 mai?
- Alegerile din 25 mai au pentru argeşeni o dublă însemnătate: pe de o parte, îşi aleg, alături de toţi cetăţenii Europei, reprezentanţii în Parlamentul European, pe de altă parte îl vor desemna viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean. Fiecare dintre cele două  scrutinuri sunt importante. România are nevoie să fie reprezentată în Parlamentul European de oameni competenţi, oameni capabili să promoveze valorile şi idealurile naţionale în forul  legislativ european, cu atât mai mult cu cât, începând din acest an, Parlamentul European câştigă un rol mult mai important. Votul cetăţenilor este esenţial pentru că de acum înainte  propunerile europarlamentarilor vor fi pe picior de egalitate cu cele ale guvernelor naţionale în ceea ce priveşte legislaţia, pentru că legile votate de parlamentarii europeni se vor reflecta în viaţa de zi cu zi a tuturor cetăţenilor, implicit şi a cetăţenilor din comuna noastră. Românii au nevoie de parlamentari europeni care să susţină  interesele cetăţenilor de acasă şi care, prin iniţiativele lor legislative, să îi protejeze pe cei care i-au votat. În ceea ce priveşte alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, este limpede importanţa pe care o reprezintă acest scrutin pentru cetăţenii din judeţul nostru, în general, şi pentru comuna Moşoaia, în special. Este vorba despre  o funcţie extrem de importantă, preşedintele Consiliului Judeţean având un rol cheie în stabilirea strategiei de dezvoltare a judeţului şi implicit a fiecărei localităţi, dat fiind că CJ este instituţia care poate ajuta comunităţile locale. De aceea îi rog pe cetăţenii comunei Moşoaia ca pe 25 mai să vină la vot, pentru că de votul lor depinde viitorul României în context european şi viitorul comunei Moşoaia în context  judeţean. 
(interviu preluat din Buletinul Comunei Moșoaia)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea