Simpozion in memoriam Gheorghe Brătianu şi Ion C. Brătianu

Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul de Cultură „Brătianu” şi în parteneriat cu Universitatea din Piteşti, a organizat în data de  15 mai 2014, orele 13.00, la Vila Florica din Ştefăneşti, simpozionul In memoriam Gheorghe Brătianu şi Ion C. Brătianu.
Simpozionul a fost deschis de Luca Ştefan, un copil de 10 ani,  care  este elev al Şcolii Gimnaziale, „Vintilă Brătianu” din Ştefăneşti. Studiază pianul de 4 ani cu doamna profesor Clementina Dionisie. A participat la numeroase audiţii organizate la Centrul Cultural Piteşti. În 2012 a obţinut premiul I la Concursul Speranţe Argeşene, secţiunea pian.
El a interpretat Baladă, autor Friedrich Burmuller şi Hora Banu Mărăcine, autor Alexandru Flechtemacher.
Evenimentul a fost continuat de către invitaţii care şi-au susţinut lucrările:
Aurică Smaranda, membru de onoare al Societăţii Numismatice Române, numismat, istoric  – „Profesorul Gheorghe I. Brătianu, un savant asasinat cu o luciditate calculată”
Ioan Todea, doctor în istorie - Politica „Prin noi înşine” elaborată de Ion C. Brătianu
Cezar Bădescu, profesor, Arefu, Argeş- Ion C. Brătianu în lumina documentelor
Constantin Vărăşcanu, profesor de istorie, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”, Piteşti- Gheorghe Brătianu, patriot şi martir
Marius Cârjan, profesor de istorie, Colegiul Naţional „Zinca Golescu”,     Piteşti- Ion I.C. Brătianu şi pregătirea de război a României în perioada neutralităţii 1914- 1916. Consideraţii generale.
Robert Zidaru, profesor de istorie, Piteşti- Despre Gheorghe Brătianu şi arestarea mareşalului Ion Antonescu
Doamna Cornelia Ghinea, profesor de istorie din  Piteşti, a citit un fragment din lucrarea Florica. Viea şi casa Brătienilor. Două conferinţe de Ion Pillat.
Pentru ca evenimentul să fie şi mai interesant, domnul profesor Constantin Vărăşcanu a recitat două poezii dedicate Brătienilor- Icoana Brătienilor, Semănătorul- lui Gheorghe Brătianu, poezii ce fac parte din volumul pe care acesta îl pregăteşte.
De asemenea, doamna director Simona Şerban a făcut elevilor participanţi invitaţia de a publica în revista instituţiei- Brătienii în istoria românilor, lucrările ce vor fi considerate cele mai bune de către cadrele didactice. 
Lucrările au fost audiate de elevi de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”, Piteşti, respectiv elevi de la Colegiul Naţional „Zinca Golescu”, dar şi de reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor, filiala Argeş.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea