Mioveni - dezbatere cu tema „Grijă pentru sănătate”

# Evenimentul a fost organizat de către deputatul  Simona Bucura Oprescu # Dezbaterea a fost moderată de către conf. univ. dr. Mihai Popescu, medic primar neurochirurg. Joi după-amiază s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Mioveni o dezbatere cu tema "Grijă pentru sănătate". Evenimentul a fost organizat de către deputatul de Mioveni Simona Bucura Oprescu, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD Argeş, cu sprijinul Primăriei Oraşului Mioveni. La manifestare au participat sute de cetăţeni, atât vârstnici, cât şi mai tineri, mai ales că tema a fost una de actualitate: "Prevenirea şi profilaxia bolilor specifice vârstelor a II-a şi a III-a".

Dezbaterea a fost moderată de către conf. univ. dr. Mihai Popescu, medic primar neurochirurg

Dezbaterea a fost moderată de către conf.univ. dr. Mihai Popescu, medic primar neurochirurg, care a şi făcut o prezentare privind atacul vascular cerebral. Despre problemele legate de metabolism şi diabet a vorbit dr. Adriana Tuţescu, medic primar pentru nutriţie şi diabet, iar despre bolile de inimă conf.unv. dr. Adrian Tase, medic primar cardiolog. La întâlnire au fost prezenţi şi primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, viceprimar Aurel Costache, precum şi senatorul de Mioveni Şerban Valeca. Nu au lipsit nici primari din localităţile de pe Colegiul Mioveni şi consilieri locali şi judeţeni.
Demersul a fost iniţiat de către deputatul Simona Bucura Oprescu ca urmare a întâlnirilor pe care le-a avut cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari din Mioveni. Este vorba de Alexandru Zidaru - preşedinte al Asociaţiei Pensionarilor cu Handicap, Constantin Drăgan - preşedinte al Asociaţiei "Viaţă Lungă" - şi Ion Stanciu - preşedinte al Fundaţia Consorţiul Pentru Dezvoltare Locală.
Bolile vârstelor a II-a şi a III-a afectează, din păcate, şi tot mai mulţi tineri, au subliniat medicii prezenţi la dezbaterea care a fost interactivă. Conform datelor furnizate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, primele trei cauze de deces în lume sunt bolile cardio-vasculare, patologia tumorală (cancerele) şi accidentul vascular cerebral. Doamna doctor Tuţescu a subliniat importanţa diagnosticării timpurii şi a tratării corecte a diabetului, în paralel cu menţinerea unui stil de viaţă sănătos prin controlul greutăţii, exerciţii fizice şi o dietă din care să fie eliminate excesele, iar dulciurile să fie, pe cât posibil, evitate sau înlocuite cu fructe. Diabetul este şi o cauză pentru problemele de cord, aşa încât trecerea către expunerea doctorului Adrian Tase a fost una firească. Medicul a punctat necesitatea renunţării la fumat, a descris simptomele unui atac de cord, dar a şi spus ce trebuie făcut pentru a preveni bolile de inimă sau pentru a acţiona în caz de urgenţă. Doctorul a distribuit celor prezenţi şi fluturaşi cu informaţii utile. Despre cum trebuie să acţionăm în caz de accident cerebral, cum recunoaştem simptomele, ce stil de viaţă trebuie să adoptăm pentru a preveni, dar şi pentru a continua activitatea după un astfel de episod a vorbit chirurgul Mihai Popescu, un ardelean pentru care Argeşul a devenit o a doua casă şi care îşi face meseria cu profesionalism la Spitalul Judeţean.  Cei prezenţi au ascultat cu mare atenţie expunerile şi au adresat întrebări concrete, dovedind un interes sporit pentru temele aduse în discuţie. Grija pentru sănătate trebuie să fie constantă, au spus amfitrionii, pentru că nu degeaba se spune că e mai bine să previi decât să tratezi. Este un mesaj de al cărui adevăr nu se poate îndoi nimeni şi care ne îndeamnă să avem o atitudine activă faţă de propria noastră persoană şi stilul nostru de viaţă.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea