Florin Tecău este noul președinte ales al CJ Argeș!

# Rezultatele parțiale indică un scor de aproximativ 65%. Nu este o noutate faptul că Florin Tecău, președinte interimar al Consiliului Județean Argeș, a plecat din prima poziție în cursa pentru șefia definitivă a instituției. Stresul a fost cel al obținerii unui procent satisfăcător - și liniștitor de mare – la votul de duminică. Pentru continuitate, așa cum a declarat însuși domnia sa la ieșirea din secția de votare. Dar și pentru a arăta Bucureștiului că PSD Argeș există și fără Constantin Nicolescu, locomotivă până deunăzi a partidului. Scorul estimat, de peste 60% reprezintă o victorie zdrobitoare pentru opoziție, însă un scor normal din punct de vedere istoric pentru putere. Din coș a ieșit un fum alb, ”habemus pesidente” – strigă deja pesediștii, în așteptarea procentelor finale. Florin Tecău spre 65%, Iani Popa sub 20%, Cătălin Teodorescu sub 15% iar restul sub... orice așteptare.  Un gând pentru întreaga clasă politică, pentru prezența de circa 30%. Mai exact, pentru absența de circa 70%...

Cum au votat prefectul,  candidaţii la şefia CJ Argeş şi cei la europarlamentare precum şi liderii  filialelor locale ale partidelor politice

Prefectul Mihai Oprescu şi-a exercitat dreptul de vot, împreună cu soţia sa, deputatul Simona Bucura Oprescu, la ora 9.00, la secţia nr. 47, situată în incinta Şcolii nr. 1 Nicolae Simonide din Piteşti. Cei doi au votat atât pentru reprezentarea judeţului şi a ţării noastre în Parlamentul European, cât şi pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş. “Deschiderea urnelor de vot s-a făcut, în Argeş, fără incidente majore“ sublinia prefectul, imediat după începerea votului

Primarul Tudor Pendiuc a votat şi s-a închinat

Primarul Piteştiului a votat la secţia de la Grădiniţa nr. 14. Tudor Pendiuc a mers la vot însoţit de soţia sa, Gabriela, şi de fiica cea mică, Ariana. După ce a introdus primul buletin de vot în urnă, Tudor Pendiuc şi-a făcut semnul crucii şi a exclamat “Doamne ajută!”. 
“La Parlamentul European am votat pentru acei candidaţi care au făcut ceva până acum pentru România, care ne-au reprezentat cu cinste în Europa. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, am votat pentru continuarea proiectelor deja începute, în beneficiul cetăţenilor”, a declarat edilul şef al Piteştiului.
Edilul şef al Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la prezenţa scăzută la urne.   “Se ştie că nu numai în România, ci în toată Europa, prezenţa la vot este slabă, acest lucru şi datorită răspunsului greu al Uniunii Europene la problemele curente, din cauza crizei care, iată, trenează şi care îşi are sorgintea în Europa, nu neapărat în România şi, poate, datorită unei înţelegeri că din Europa până la noi, lucrurile se alterează. Eu îi îndemn pe toţi românii să vină la vot pentru că numai aşa putem să avem pretenţia să primim sprijin de la Europa… nu poti să ceri ajutorul Europei fără să te duci să i-l dai tu în primul rând, s-o legitimezi tu!”, a declarat primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

Florin Tecău: “Am votat cu gândul de continuitate”

Florin Tecău,  candidatul alianței PSD-UNPR-PC la preşedinţia CJ Argeş a venit la vot alături de soţia sa, Cristina, fiul Andrei şi de Victor Boştinaru, europarlamentarul social –democrat. ”Am votat cu gândul de continuitate, de bine pentru argeşeni, cu gândul de a munci şi de a face un Argeş puternic, un Argeş pentru toţi. Emoţii sunt, pentru că e un vot secret şi puterea e la cetăţeni. Pe mine m-ar bucura dacă procentul de prezenţă la vot ar fi unul ridicat. De dimineaţă mă aflam în sudul judeţului şi oamenii votau. Din păcate erau şi destui nemulţumiţi că nu aveau  adresa pe cartea de identitate din localitatea respectivă şi nu puteau vota pentru preşedintele CJ”,  declarat,  ieri, Florin Tecău.

Senatorul Ion Popa, preşedintele PNL Argeş: ”Am votat pentru o schimbare de care Argeşul are nevoie”

Senatorul Ion Popa, preşedintele PNL Argeş şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, însoţit de soţia şi fiica sa, a votat în jurul orei 11:30, la Şcoala Generală nr.9 Ion Popa.
,,La europarlamentare am votat pentru cei care ne-am reprezentat mai bine ţara la Bruxelles şi care, credem noi, ne vor reprezenta în continuare la fel de bine şi vor face ceva pentru România. Sunt şi alţii care nu au făcut nimic sau au făcut rău României.
La Consiliul Judeţean am votat pentru o schimbare de care Argeşul are nevoie. Senzaţia mea este că în Piteşti şi în Argeş, la general, suntem, cumva, în urmă şi cred că a venit momentul când trebuie făcută o schimbare în interesul argeşenilor”, a declarat senatorul Ion Popa, preşedintele PNL Argeş,candidat la şefia CJ Argeş.

Cătălin Teodorescu, candidatul PDL la şefia CJ Argeş a votat pentru schimbare şi o dreapta unită

Deputatul democrat-liberal, Cătălin Teodorescu, candidatul preferat al electoratului de dreapta din Argeș pentru funcția de președinte al Consiliului Județean a a venit la urne cu încredere  şi a votat “pentru schimbare şi o dreapta unită”
Liderul PDL Arges, Catalin Teodorescu, s-a deplasat duminică pentru exprimarea dreptului la vot în incinta sediului Bibliotecii Județene Arges. Aici însă i s-a comunicat ca nu poate vota decat pentru alegerile europarlamentare, nu si pentru cele de președinte al CJ Argeș, doarece are domiciliul în Curtea de Argeș. Drept pentru care singurul deputat PDL al județului s-a deplasat în Cetatea Basarabilor pentru vot.
Cătălin Teodorescu, deputat, liderul PDL Argeș, candidat la președinția Consiliului Județean Argeș: ”Voi vota pentru o dreaptă puternică și unită, voi vota pentru argeșeni, voi vota pentru un trai mai bun al acestora.”

Liderii PMP au votat  şi ei tot pentru schimbare

Președintele PMP Pitești, Cătălin Bulf a votat primul dintre liderii PMP și a declarat la ieșirea din secția de vot că pus ștampila pe buletin pentru o Românie curată. „Am votat pentru o schimbare a societății românești, am votat pentru oameni capabili în Parlamentul European. Am votat ca România să nu mai fie reprezentată în legislativul european de cleptopoliticieni ca Adrian Severin”, a declarat domnia sa.
La rândul său, președintele PMP Argeș, Daniel Dragomir a fost prezent la vot, alături de soție. „A venit vremea să schimbăm această țară, a venit vremea ca tinerii să își spună cuvântul, pentru că au câștighat acest drept în urmă cu 25 de ani. Avem o echipă capabilă pentru Parlamentul European, avem un tânăr pregătit pentru Consiliul Județean. Am încredere că românii vor vota pentru viitor”, a declarat Daniel Dragomir.

Lucian Cioacă: “Tinerii au puterea de a schimba țara”

Candidatul PMP la Consiliul Județean, Lucian Cioacă a vorbit depre puterea tinerilor de a schimba mentalitățile și societatea. „Noi, tinerii au puterea de a schimba țara, cu acest gand am venit în această dimineață la vot. Dacă tinerii se mobilizeză, și acesta este mesajul meu pentru ei, avem puterea să schimbăm mentalitățile și să facem o altfel de politica, axată pe competență și profesionalism. L-am auzit pe Ponta când a spus că este anul schimbarii, sunt de acord cu el, a venit vremea să îi schimbăm”, a declarat Lucian Cioaca, la ieșirea de la urne.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea