Adrian Tase, ambasador al cardiologiei argeşene în zona Asia-Pacific

Conf. univ. dr. Adrian Tase a participat, recent, la două importante evenimente de specialitate, în Israel şi Australia. La al 61-lea Congres al Societăţii Israeliene de Cardiologie desfăşurat la Tel Aviv, la începutul lunii mai, Adrian Tase a prezentat oral o lucrare originală. Prezentarea a evidenţiat o nouă valenţă a diureticului antialdosteronic spironolactonă la o populaţie de pacienţi argeşeni. Locaţia congresului a fost complexul hotelier David Intercontinental, pe superbul ţărm al Mediteranei. ,,Prezenţa unui cardiolog din România a fost apreciată. Cu această ocazie, i-am cunoscut pe câţiva dintre cei mai importanţi cardiologi israelieni”, ne-a mărturisit doctorul Adrian Tase.
Tot în cadrul congresului, dr. Tase l-a întâlnit pe d-l dr. Ion Fridman, cel care în urmă cu jumătate de secol a înfiinţat primele servicii de cardiologie în Piteşti şi regiunea Argeş. Doctorul Fridman a emigrat în Israel în anul 1970 şi a lucrat mai bine de patru decenii la Spitalul Clinic Beillinson. Deşi este cel mai vechi spital din ţară, construit în 1935, cu 13 ani înaintea înfiinţării statului Israel, Beillinson este într-o continuă dezvoltare, chiar în prezent construindu-se un nou corp de clădire. ,,Am vizitat secţia de coronarieni, secţia de cardiologie nucleară, am vorbit cu cardiologi eminenţi. Sănătatea este o prioritate în Israel, iar serviciile medicale sunt în topul mondial”, ne-a mai spus domnul doctor Adrian Tase. 
La Congresul Mondial de Cardiologie, desfăşurat la Centrul de Convenţii din Melbourne, dr. Tase a fost prezent cu două lucrări. Prima a fost în colaborare cu colectivul de nefrologi de la centrul „Fresenius” şi se referă la hipertensiunea arterială apărută în cursul dializei la pacienţii cu insuficienţă renală stadiul V. Adrian Tase a conferenţiat împreună cu cardiologi din S.U.A., Australia, Botswana, India şi China. Cea de-a doua lucrare, şi ea interdisciplinară, se referă la efectul statinelor asupra cordului pacienţilor oncologici trataţi cu antracicline. Această lucrare a fost susţinută în formula poster, în spaţiul expoziţional al congresului. La acest eveniment global au mai participat trei cardiologi din România.
,,Oraşul Melbourne are peste 4 milioane de locuitori şi se întinde pe o distanţă de 100 km, pe faleza râului Yarra. În zona centrală, clădirile coloniale în stil britanic alternează cu zgârie-nori. Am vizitat acvariul şi o rezervaţie de marsupiale. De asemenea, am văzut arena de tenis „Rod Laver” unde, cu decenii în urmă, Ilie Năstase câştiga Australian Open.
Prin participarea la congrese acumulez cunoştinţe şi, odată întors la spital, aplic noutăţile învăţate la pacienţii mei”, ne-a mai spus doctorul Tase.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea