Ioan Butnicu, cel mai longeviv cameraman din Argeş, are 80 de ani, dar e sprinten ca la 20

Ioan Butnicu este nu doar “profesorul” mai multor generaţii de jurnalişti din Argeş, ci şi o enciclopedie vie, omul de televiziune care a reuşit să surprindă cu ajutorul camerei de luat vederi transformările Piteştiului şi ale Argeşului  de-a lungul mai multor decenii. Are o arhivă impresionantă cu tot ceea ce a însemnat urbea noastră în ultimele zeci de ani şi o memorie fantastică, nu doar a locurilor, ci, mai ales, a oamenilor!  Foştii colegi şi învăţăcei de la Terra Sat şi TVS, unde Ioan Buntnicu şi-a desfăşurat o mare parte din activitatea profesională, i-au pregătit,  pe 4 iunie,  când maestrul a împlinit 80 de ani, o petrecere surpriză la  restaurantul Cornul Vânătorului.
Jurnaliștii pe care i-a învățat meserie și alături de care a lucrat de-a lungul timpului l-au ademenit… la o filmare,  iar profesorul, sprinten ca la 20 de ani, a pus camera pe umăr şi  s-a mobilizat rapid ca să dea o mână de ajutor, dar  s-a trezit, el însuşi, în lumina bliţurilor  şi a reflectoarelor. A făcut faţă cu brio unui val de pupături şi felicitări încrucişate şi a depănat amintiri, la un pahar de bere, cu cu foştii săi elevi.
Printre cei care au ţinut să-l felicite în ziua aniversării s-au numărat  şi  președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, și primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc care  i-au înmânat câte o diplomă şi un dar.
Ce își dorește Ioan Butnicu de-acum încolo? Sănătate şi …putere de muncă!  Sănătate şi la mulţi ani îi urăm şi noi!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea