În viziunea lui Ion Popa, primarii PSD şi Mircea Diaconu sunt principalii vinovaţi pentru procentul dezastruos al PNL Argeş

# Ipocrizie şi demagogie după  rezultatele dezastuoase obţinute de PNL Argeş. La aproape două săptămâni de la alegerile pentru europarlamentare şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, Ion Popa, principalul înfrânt al acestei lupte electorale, a ieşit într-o conferinţă de presă, nu să-şi anuanţe demisia, aşa cum ne aşteptam, ci să ne spună că PNL Argeş a făcut o campanie puternică şi a avut o strategie de campanie foarte interesantă, dar rezultatul destul de mic obţinut este cauzat de Mircea Diaconu, care a luat din voturile PNL, atât la nivel naţional, cât mai ales în Argeş, dar şi de primarii PSD din sudul judeţului, despre care domnia sa crede că au fraudat alegerile, printre indicii numărându-se... prezenţa foarte mare la vot şi procentul destul de mare obţinut de PSD în acele zone, cu referire la comunele Rociu şi Râca.
,,În Argeş, dacă nu şi la nivel naţional, a constituit un motiv, poate cel mai importantant,  pentru ca scorul PNL să nu fie acela pe care îl speram cu toţii”, a declarat Ion Popa, încă, preşedintele PNL Argeş.
Încercând să se scuze, în loc să îşi asume rezultatul dezastruos al PNL Argeş, Ion Popa a omis, înainte de a face această declaraţie, să se gândească că pentru preşedinţia CJ Argeş nu a mai candidat Mircea Diaconu şi, astfel, nu i-a mai luat nimeni din voturi, existând localităţi în care a scos ruşinosul scor de 6%, sub scorul PP-DD Argeş, şi nu vorbim de  localităţi din sudul judeţului, unde, brusc, domnia sa  s-a interesat de “cauzele” prezenţei mari la vot.

Fraudarea alegerilor, o altă scuză a lui Ion Popa

Într-o disperare de cauză, după modelul lui Vadim Tudor, cel care striga după fiecare scrutin electoral că a fost fraudat sau dând dovadă de o ipocrizie crasă, Ion Popa a descoperit, tocmai acum, ce scoruri obţine PSD în sudul judeţului de 25 de ani şi felul cum le obţine. Nu l-am auzit să strige fraudă electorală din partea PSD cât a fost şi răspundea de buna  desfăşurarea a alegerilor şi nici la referendumul pentru demiterea preşedintelui, din anul 2012, nu a părut contrariat de prezenţa de peste 100% în localităţiile amintite de domnia sa, Rociu şi Râca, acolo unde s-au deschis şi dosare penale pentru aceste scoruri uluitore.
Totodată, la ultimele alegeri parlamentare, în aceleaşi zone, cu precădere în comuna Râca, sub sigla USL a fost ales  un candidat PNL, cu un scor de peste 90%, numai că atunci nu prea l-a interesat pe Ion Popa cum a fost posibil.
,,Am încercat să aflu şi să mă lămuresc de nişte lucruri care cred că şi pe dumneavoastră vă interesează, de ce o zonă a judeţului de 25 de ani votează la greu PSD-ul, cu 95%, iar prezenţa la vot este de 80%. Am vorbit cu oameni simpli, am vorbit cu primari, cu aleşi locali şi mi-au spus că este imposibil să existe o prezenţă la vot mai mare de 65%. (...) Deci, practic, o astfel de prezenţă îţi ridică semne mari de întrebare şi va trebui să vedem ce facem pentru că mai urmează şi alte alegeri. Este imposibil, şi asta îmi spun oameni care au făcut administraţie şi care s-au ocupat de campanii electorale, că un partid, oricare ar fi el, Partidul Comunist, să obţină peste 90% într-o localitate. Ei bine, acestea sunt lucruri noi pe care le-am aflat”, ne-a mai spus liberalul Ion Popa.
Apogeul discursului  a fost atins în momentul în care, după ce i-a acuzat de fraudă electorală pe social-democraţi, a declarat că în Argeş vede posibilă o alianţă a partidului său doar cu PSD-ul, argumentând că împreună cu PDL nu poate să facă nicio majoritate.
,,Ce rost ar avea? Am schimba o majoritate cu o minoritate, pentru că pe nicăieri nu am avea suficiente voturi alături de PDL. Vom colabora cu PDL pentru preşedinţia ţării, în Parlament, dar în Consiliul Judeţean este normal să avem vicepreşedinte, suntem al doilea partid din Consiliu!“, a precizat Ion Popa.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea