Pânze cu flori și nuduri la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

# Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș. Marți, 3 iunie, începând de la ora 13.00, în holul central al Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, a avut loc vernisajul expoziției de pictură Pânze cu flori și nuduri al artistei plastice venezuelene Yasmina Moscovici.
Originară din Venezuela și licențiată în filologie la Universitatea Centrală din Venezuela, artista Yasmina Moscovici este stabilită, de câțiva ani, la Curtea de Argeș, fiind căsătorită cu profesorul român Paul Moscovici. A studiat Istoria Artelor la Londra (1979) și Paris (1980) și a expus pentru prima oară prin anii ’70, în capitala Venezuelei. A participat la numeroase expoziții și ateliere de pictură în Caracas, iar lucrările sale se găsesc în colecții de stat și private din S.U.A., Israel, Elveția, Columbia, România.
La vernisajul expoziției au participat Excelența Sa Victor Ramon Carazo, Ambasadorul Republicii Bolivariene Venezuela, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Polexe, primarul orașului Curtea de Argeș, Nicolae Deaconu.
Cuvântul de deschidere i-a aparținut directorului Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, Octavian Mihail Sachelarie: „Lucrările sunt absolut formidabile. Sunt niște culori extraordinare. Sud-americanii au o afectivitate specială. Denumirea expoziției este foarte interesantă. Expoziția este reconfortantă, de un optimism care caracterizează nu numai popoarele noastre, ci și un mod de a fi, un model cultural. Este un fenomen cultural care adună oamenii împreună, care exprimă sentimente de solidaritate și de toleranță. Această expoziție înseamnă foarte mult pentru bibliotecă, instituție care în ultimul timp a început să înmagazineze foarte multă memorie culturală.”
Excelența Sa Victor Ramon Carazo, Ambasadorul Republicii Bolivariene Venezuela,  a numit-o pe artista Yasmina Moscovici ambasadoarea culturii venezuelene în România: „Nu vorbesc atât de bine limba română încât să mă exprim liber în fața dumneavoastră. Mulțumesc tuturor, comunității argeșene, autorităților publice locale și, în primul rând, persoanei celei mai importante, artistei Yasmina Moscovici. Consider toate lucrările din cadrul acestei expoziții ca fiind foarte importante, iar prin operele sale de artă, ea este ambasadoarea culturii venezuelene în România. Culorile folosite de Yasmina sunt culori care reprezintă căldură, culori deschise și pline de suflet, culori care reprezintă Venezuela.”
Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a transmis publicului prezent următorul mesaj: „Am venit cu o plăcere și o atracție deosebită la acest vernisaj. Prin culorile folosite în acaestă expoziție simțim mirosul florilor din Venezuela. O asemenea expoziție ne oferă prilejul de a fi aproape unii de alții, de a fi solidari și de a promova cultura Argeșului. Schimburile culturale pot aduce idei, concepte și imagini noi. Viitorul este al globalizării și îmi doresc ca Argeșul să facă parte din această mare cultură.”
Moderatorul artistic al acestui vernisaj a fost poeta Denisa Popescu, care a surprins cu multă finețe acele aspecte pe care artista Yasmina Moscovici a vrut să le redea în opera sa: „Yasmina Moscovici este unul dintre artiștii rari care seamănă cu opera sa. Chipul artistei Moscovici emană lumină, pe care o regăsim la fel de intensă în operele sale. În colțul de lume de unde vine artista, florile au alte culori. Acolo galbenul este intens, la noi galbenul este mai pal, mai tern. Cultura venezueleană este o cultură a unei excesive sensibilități și a unei senzorialități care țâșnește din toți porii. Nudurile Yasminei sunt de o profunzime și de o candoare rar întâlnite. În opera sa se întrevăd două ființe: ființa exterioară, care țâșnește pasional, și ființa de profunzime, care este reticentă și ascultă.”
Publicul iubitor de frumos poate admira această superbă expoziție în holul central al Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș până pe 20 mai.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea