Primarul Ion Georgescu: ,,Trebuie să fie mulţumiţi pentru că media PNL-ului era de 6-7%, iar ei au luat 10%”

Primarul oraşului Mioveni s-a arătat  îngrijorat faţă de prezenţa scăzută la ultimele alegeri,mai ales că în Argeş a existat o miză dublă. Cât priveşte rezultatul obţinut de PSD în Argeş, în acelaşi spirit caracteristic, primarul Ion Georgescu, exigent cum ne-a obişnuit, s-a arătat nemulţumit faţă de unele organizaţii din judeţ. În ceea ce priveşte administraţia locală pe care o păstoreşte, Ion Georgescu ne-a amintit de obiectivele la care se lucrează în momentul de faţă, dar şi de cele care le are în vedere în perioada imediat următoare.

# În calitate de preşedinte al PSD Mioveni şi vicepreşedinte PSD la nivel judeţean, sunteţi mulţumit de procentul obţinut de PSD în Argeş la alegerile europarlamentare?
- De procentul obţinut de PSD sunt mulţumit, dar nu sunt mulţumit de prezenţă. Ca şi prezenţă la vot în Argeş, având în vedere că au fost organizate şi alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean mă aşteptam la o mai mare prezenţă. În viziunea mea, credeam că postul de preşedinte este o locomotivă pentru europarlamentare, dar nu s-a adeverit a fi aşa. Din punct de vedere al procentului obţinut de PSD Argeş eu cred că se putea şi mai mult dacă în perioada de campanie unele  organizaţii ale noastre se ocupau mai mult în localităţiile administrate de ele. Avem şi localităţi, unde culmea ironiei, avem procent mai mare chiar dacă localităţile acestea sunt administrate de alte partide politice.  În unele localităţi administrate de PSD am avut un procent sub nivelul altor alegeri.
# Mai concret, domnule primar, la ce localităţi faceţi referire?
- Sunt anumite localităţi ...
# Ce părere aveţi despre procentul obţinut de PNL în Argeş?
- Este mare vizavi de ce a fost PNL-ul înainte de a intra în USL. Trebuie să fie mulţumiţi pentru că media PNL-ului era de 6-7%, iar ei au luat 10%. 
# La alegerile parlamentare din 2012, PNL dacă nu făcea parte din USL credeţi că obţinea acelaşi procent de 10%?
- În 2012 în unele localităţi nu facea 5%, iar în alte localităţi nu sarea de 7-8%. Cred că media lor era de 7% asta este părerea mea din ce îmi aduc aminte din sondajele făcute înainte de a fi USL-ul. E o realitate. Nu trebuie să se supere pe cineva.
# Consideraţi că PSD a ieşit în dezavantaj în urma alianţei USL?
- Am ieşit în dezavantaj în sensul că împreună am prezentat românilor şi argeşenilor un proiect politic care la ora actuală a rămas să fie dus la bun sfârşit de alianţa USD. Am un gust amar şi o ruşine faţă de locuitorii oraşului Mioveni, faţă de argeşeni, faţă de români pentru că votul masiv şi prezenţa masivă la vot ne-a arătat că românii au crezut în USL. Vă daţi seama că această rupere a USL-ului a influenţat şi prezenţa la vot la europarlamentare pentru că oamenii nu mai înţeleg nimic. Adică, vii, ne propui ceva, suntem de acord, venim la vot, votăm, iar pe urmă vă certaţi. Nu ne-am certat noi în Argeş ci la nivel naţional, dar cu toate astea USL-ul s-a rupt.
Sunt curios cum o sa perceapă românii, argeşenii, actuala construcţie politică, care nu este diferită de cea din 2005. Cred că este o mai mare dezamăgire pentru o parte din electorat, indiferent al cui partid. Dacă erau mulţumiţi de Alianţa D.A. în 2012 pe construcţia USL nu luam 70%. Ne sancţionau că am făcut o altă alianţă de cea dorită de ei. Sunt curios pentru că aceste două partide, PNL şi PDL, adunate au undeva la 36% iar la momentul oportun sunt curios cât vor aduna aceste două partide. E o enigmă pentru mine ca 70% dintre români să te aleagă, să te susţină pentru funcţia de preşedinte, iar tu să spui nu. Cine nu şi-ar dori să ajungă în fruntea ţării, cine nu şi-ar fi dorit să fi fost în locul lui Crin Antonescu. Am înţeles acum de ce a trădat şi asta am văzut în mass-media naţională şi anume că s-a dus la popularii europeni ca să o facă vicepreşedinte pe soţia dumnealui. Ca să dai postul de preşedinte al României care puteai să-l ai 10 ani de zile pentru 5 ani de zile de vicepreşedinte la populari europeni este de neconceput.
# În Consiliul Judeţean
Argeş cu cine vedeţi o alianţă mai bună: cu PNL-ul sau cu PP-DD-ul ?
- În Consiliul Judeţean Argeş este normal ca partidul pe care îl reprezint să stabilească această problemă şi cred că în primul rând trebuie consultat actualul preşedinte, Florin Tecău, că până la urmă dumnealui va lucra acolo şi dumnealui şi-a asumat responsabilitatea de preşedinte cred că formula trebuie să o stabilească dumnealui. E posibil să rămână poate şi USL-ul la nivel de judeţ pentru că nu se cere nicăieri, nici nouă nici lor, să nu colaborăm la nivel de judeţ. Am văzut, totuşi, în media naţională că în anumite judeţe s-au unit PNL-ul cu PDL-ul. Nu este obligatoriu să fie şi în Argeş aşa.
# Pe cine vedeţi în fruntea PSD Argeş?
- Suntem un partid foarte mare, iar după statut orice membru care îndeplineşte condiţiile poate participa la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD Argeş. Din fiecare generaţie avem destui oameni care pot să acceadă la funcţia de preşedinte şi dl. Pendiuc şi Vasilică şi Simona şi Tămagă şi Valeca şi tot aşa. Sunt foarte mulţi. Nu ştiu când se vor organiza alegerile, dar dacă ar fi după mine mi-aş dori ca până la începutul lunii iulie să se organizeze aceste alegeri ca să nu mai fie această incertitudine pentru funcţia de preşedinte şi până la urmă echipa care va fi, trebuie să omogenizeze relaţiile şi mai mult pentru că avem o bătălie foarte grea în toamnă. Poate fi şi domnul Tecău care a obţinut la alegerile acestea 58%. În primul rând nu ştiu cine doreşte şi în al doilea rând nu poate partidul să oblige pe nimeni.
# Dacă veţi fi propus, veţi accepta să candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD Argeş?
- Categoric, nu, pentru că am foarte multe proiecte aici în Mioveni. Ca să fi preşedinte executiv trebuie să ai timp ca să te implici în activitatea partidului. Noi trebuie să menţinem partidul, cel puţin, la nivelul şi la performanţa cu care l-a lăsat fostul preşedinte, Constantin Nicolescu. Nu trebuie să dezamăgim electoratul nostru. Nu va fi o responsabilitate uşoară pentru echipa sau preşedintele viitor.

Spital nou în doi ani de zile

# Domnule primar, să trecem şi la administraţie. Spuneţi-mi, vă rog,  în ce stadiu vă mai aflaţi cu licitaţia pentru noul spital de la Racoviţa? Când vor începe lucrările?
- Cred că până în 15 septembrie, 99% vom începe lucrările la fundaţia acestui nou spital. Din momentul începerii lucrărilor, în 24 de luni trebuie să fie predat la cheie. Este jenant, este îngrijorător ca să stai 30 de luni în procese datorită unui vid legislativ, care nu numai la noi se întâmplă ci se întâmplă în toată România şi parlamentul, guvernul nu văd că anumite proiecte importante pentru România sunt blocate din cauza acestor contestaţii. Eu nu spun că nu sunt necesare contestaţiile, dar să te conteste ultimul sau penunltimul din 20 de participanţi este o chestie strigătoare la cer. Dacă contestă cei care sunt aproape de primul loc, în plutonul fruntaş, acolo ai zice că este un interes pentru că omul cere explicaţii mai ales atunci când pierde la o diferenţă mică, de 5, 10, 20 milioane este şi normal aşa. Şi eu să fiu în situaţia aceasta poate că aş contesta, dar la o diferenţă de un miliard, 2, 3 chiar şi 10 şi să te afli pe locul 20 ce mai cauţi să conteşti. Te mai uiţi şi pe site-uri şi vezi că 70% din activitatea firmei de pe ultimele locuri care a contestat se referă numai la contestaţii, iar instituţiile statului nu intervin şi nu fac nimic. Este cu adevărat dezgustător. Aceste probleme au fost şi în ţările din vest şi în celelalte ţări europene, dar parlamentul, legiuitorul, a căutat formule şi diferite forme de a-i sancţiona pe aceştia care contestau fără fond. Ori la noi că pierzi suma cu care ai participat nu este o soluţie pentru că unii poate îşi permit acest lucru. În Franţa, spre exemplu, cel care contestă şi nu se adevereşte i se ia CNP-ul, şi, depinde de situaţie, de la 5 la 10 ani de zile nu mai are voie să mai participe la licitaţii. Dacă este prins cu o altă firmă, acea persoană riscă puşcăria. Toată lumea se plânge de contestaţii şi preşedintele şi actualii guvernanţi, dar nimeni nu face nimic. Să facem o echipă şi să meargă în Germania, Austria în ţările dezvoltate ca să îi întrebe pe cei de acolo cum au rezolvat cazul acesta. Nu ştiu dacă întotdeauna preţul cel mai scăzut este cel mai bun. Dacă din fişa tehnică pixul acesta valorează 1 leu cum mi-l dai tu cu 90 de bani dacă tehnic spune că pixul valorează 1 leu!?
Sală de sport multifuncţională cu 2.800 de locuri

# Care sunt principalele obiective la care se lucrează în momentul de faţă?

- Se lucrează la sala de sport şi la parcarea supraetajată din zona pieţei Dacia. Facem eforturi ca la primăvară parcarea să fie dată în folosinţă. Sala de sport va fi dată în folosinţă în decembrie 2015, cel târziu februarie 2016. Ea va avea 2.800 de locuri, va fi dotată cu o serie de vestiare şi cu săli de forţă. Va avea locuri pentru public pe ambele părţi, şi la peluză şi pe laterale. Este o sală de sport multifuncţională, utilă, având în vedere numărul de tineri pe care îl avem în oraşul Mioveni. Cred că era necesară o asemenea investiţie. De 1 iunie când am avut atâţia copii afară care au participat la diferite acţiuni dacă ar fi plouat unde se mai desfăşurau acele acţiuni!?
Probabil că în această vară vom da în folosinţă şi sala multifuncţională tip grădiniţă, creşă din cartierul Colibaşi. Totodată se lucrează la zona de picnic ce este amplasată între Colibaşi şi Făgetu, unde vom amenaja o zonă de picnic pentru 500 de persoane. Cetăţenii trebuie să se ducă doar cu produsele pentru că restul găsesc acolo. O să găsească masă, scaune, grătare, toaletă, loc de parcare şi absolut tot.

Locuinţe pentru tinerii din Mioveni

# În ce stadiu se mai află proiectul privind  locuinţele pentru tineri pe care ştiu că îl aveaţi în vedere?
- Avem în contestaţie primul ansamblu de blocuri. S-ar putea ca luna viitoare să semnăm contractul pentru primele 50-60 de unităţi de cazare ce constă în garsoniere şi apartamente cu 2 sau 3 camere. Următorul ansamblu de 140-150 de unităţi de cazare, probabil că până la 31 decembrie, dacă nu vor fi contestaţii, va fi adjudecat. Vom încerca să le dăm gen leasing, aşa cum şi până în anii 90 noi am intrat în posesia apartamentelor prin rate de la primărie aşa încercăm şi acum să procedăm cu tinerii noştri ca să nu se mai ducă la bancă să ia un credit pentru care trebuie să plătească şi o dobândă destul de consistentă.
# Preţul locuinţelor va fi la costul de producţie?
- Va fi costul efectiv, care va fi în fişa tehnică. Acesta depinde de zona unde va fi amplasat şi de ansamblu pentru că o să aibă parcări subterane care şi acestea costă bani, iar unele locuinţe vor mai avea şi boxă. Va avea preţ locuinţa, va avea preţ locul de parcare şi va avea preţ boxa.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea