Salieri vs. Mozart, în premieră absolută la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 iunie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic Salieri vs.Mozart. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul şi solistul Adrian Petrescu, alături de flautista Miruna Didu, vor interpreta Concertul pentru flaut, oboi şi orchestră al lui Salieri şi Simfonia nr. 36 în Do major, Linz a lui Mozart. A rămas celebră în istorie rivalitatea dintre cei doi muzicieni, rivalitate pe care filarmonica o pune în scenă, în premieră absolută, invitând publicul să fie „judecător”. 
Adrian Petrescu este prim-oboist la Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, dar şi dirijor invitat al filarmonicilor din ţară. A susţinut concerte cu dirijori şi solişti de renume: Sir Neville Marriner, Yuri Simonov, Seiji Osawa, Angela Gheorghiu, Plácido Domingo, José Carreras etc. Dirijor permanent al formaţiei camerale de suflători de alamă „Romanian Brass Ensemble”, a studiat de mic atât pianul, cât şi oboiul. A absolvit Academia de Muzică „George Enescu’’ din Iaşi şi şi-a desăvârşit studiile muzicale la Conservatorul Superior de Muzică din Paris. Laureat al concursurilor de la Praga şi Markneukirchen, este invitat ca solist la marile festivaluri ale lumii.
Fostă angajată a Filarmonicii Piteşti, invitată ca solistă în concertele instituţiei, flautista Miruna Didu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A început de mică studiul pianului, pe care l-a „abandonat” pentru un instrument de suflat, flautul. Şef partidă flaut la Filarmonica Târgovişte, a colaborat cu filarmonicile din ţară, dar şi cu Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti. Face parte dintr-o familie de muzicieni, sora sa studiind vioara, iar tatăl său a fost dirijor de orchestră simfonică, operă şi operetă şi rector al Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea