”Sărbătorile Argeșului și Muscelului” – ediția a VIII-a, în perioada 10 - 30 august 2014

În perioada 10 - 30 august, Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu instituțiile de cultură argeșene, organizează cea de-a VIII-a ediție a ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”.
Seria de evenimente va debuta cu cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Carpați”, care se va desfășura în perioada 10-15 august, reunind ansambluri folclorice din Bulgaria, Macedonia, Indonezia, Italia, Belgia, Spania, Japonia, Belarus, Georgia, Lituania și Coreea de Sud.
Publicul de toate vârstele și gusturile va avea ocazia să participe la festivaluri de dans, muzică și film, expoziții, tabere de creație, concursuri sportive, lansări de carte, simpozioane, unele dintre activități fiind deja tradiționale – Dracula Fest, Dracula Bike, Tabăra de meșteșuguri tradiționale, Festivalul pentru tineri 3FEST, Festivalul internațional de muzică populară veche ”Sus pe Argeș la Izvoare”, Festivalul Fanfarelor, etc. -  altele desfășurându-se în premieră – Ziua filmului etnografic, Zilele Artelor - Festivalul de Jazz, Crosul de la Florica etc.
În încheierea ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”, în data de 30 august, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, va avea loc Întâlnirea Fiilor Argeșului – Ziua Fiilor și Cetățenilor de Onoare ai Argeșului și Muscelului, prilej de a reuni personalitățile cu origini argeșene, de a acorda distincțiile de fiu/fiică, cetățean de onoare și de excelență în domeniile Administrație publică locală și centrală, Mediu de afaceri și Societate civilă. De asemenea, în premieră, începând de la această ediție, tinerii cu rezultate excepționale la olimpiade și alte concursuri internaționale vor fi premiați, în cadrul secțiunii ”Tineri argeșeni de succes”.
Programul ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” va fi aprobat în ședința C.J. Argeș de la sfârșitul acestei luni, iar propunerile pentru acordarea titlurilor de Fiu/Fiică, Cetățean de Onoare și a Titlurilor de Excelență în domeniile Administrație Publică, Mediu de Afaceri și Societate civilă, precum și ”Tineri argeșeni de succes” pot fi transmise la Consiliul Județean Argeș, până la data de 20 iunie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea