Localnicii din Răteşti vor fi consultaţi cu privire înfiinţarea depozitului de deşeuri periculoase în comuna lor

Pe lângă cele peste 50 de depozite de deşeuri periculoase deja existente la nivel de judeţ, Argeşul s-ar mai putea pricopsi cu încă unul, la Răteşti. Localnicii nici nu vor s-audă  de aşa ceva, mai ales după incendiul de anul trecut de la depozitul din Câmpulung.  Deocamdată, prefectul Mihai Oprescu a solicitat autorităţilor abilitate să nu emită vreun aviz pentru acest nou depozit până când nu este îndeplinită procedura legală privind consultarea publică.
“Am convocat o întâlnire a tuturor factorilor responsabili din judeţ pentru clarificarea situaţiei înfiinţării depozitului de deşeuri periculoase din comună Răteşti (Consiliul Judeţean, Agenţia Judeţeană de Mediu, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, DSP Argeş, ISU Argeş, IPJ Argeş, Administraţia de Apă Argeş Vedea, Primăria Răteşti). Problematica, este una de interes şi la nivelul instituţiei pe care o conduc, mai ales în contextul evenimentelor produse în luna octombrie a anului trecut, în Câmpulung. În urmă acestei întâlniri s-a stabilit că toţi responsabilii juridici ai instituţiilor amintite mai sus să analizeze documentaţiile depuse de firma interesată de deschiderea acestui depozit încă de la achiziţionarea amplasamentului din Răteşti, precum şi documentaţiile pentru obţinerea avizelor de la Primăria Răteşti şi Agenţia Judeţeană de Mediu. Concluziile urmează să fie prezentate în cursul acestei săptămâni, când ne vom reîntâlni în aceeaşi formulă, moment în care vom avea şi un punct de vedere al Agenţiei Naţionale de Mediu.”, a precizat prefectul de Argeş, Mihai Oprescu.
Totodată, s-a stabilit ca la nivelul primăriei şi Consiliului local din Răteşti să fie organizată o consultare publică a tuturor locuitorilor din comună, rezultatul acesteia fiind o parte importantă a procedurii de obţinere a avizului de mediu la Agenţia Judeţeană de Mediu.
“Voi urmări îndeaproape această problematică, mă voi asigura că toate instituţiile cu competenţe în acest sens îşi vor face datoria pentru se respecta toţi paşii legali şi, mai ales, dorinţa cetăţenilor din Răteşti, exprimată prin consultare publică”, mai spune prefectul de Argeş, Mihai Oprescu (foto).

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea