Adrian Prodănel riscă să piardă terenuri în valoare de 17 miliarde lei vechi, în procesul cu BCR

Filiala judeţeană a  BCR a cerut Tribunalului Specializat Argeş ridicarea suspendării executării silite şi valorificarea  a trei terenuri situate în comuna Bradu, aparţinând  S.C. Prointermed, fima lui Adrian Prodănel, aflată în insolvenţă. În dosarul aflat la Tribunalul Specializat Argeş,  BCR are calitatea de creditor îndreptăţit să participe la procedura insolvenţei. Banca cere valorificarea  imediată a trei terenuri în suprafaţă de 4529 mp, 4854 mp şi, respectiv, 2719 mp, libere de construcţii, toate situate în comuna Bradu.
Solicitarea vine în baza unor contracte de ipotecă încheiate în 2006 între BCR şi SC Prointermed,  reprezentată de Adrian Prodănel, în calitate de acţionar unic, prin care  firma omului de afaceri piteştean se obligă să garantezere un împrumut în valoare de 700.000 de euro, plus dobânzile aferente şi alte costuri şi comisioane precum şi cheltuielile de orice fel legate de recuperarea tuturor sumelor datorate  şi cheltuielile de judecată, inclusiv cele legate de  executarea silită.

Creanţa garantată  cu cele trei terenuri este de peste 5 milioane Ron

“Suntem de accord cu executarea silită a prezentului contract de către bancă, în cazul în care împrumutatul nu-şi îndeplineşte obligaţiile  în condiţiile şi la termenele stipulate în contractul  de credit bancar”, scrie negru pe alb în  documentul pe care şi-a pus semnătura Prodănel.
Valoarea creanţei garantate cu cele trei terenuri este de 5.428.000 ron, iar la data de 6 mai  2014, suma datorată de Prointermed  SRL,  în baza contractului de credit era de 5.928.724,28 Ron.
Anul trecut, valoarea de piaţă a terenurilor, stabilită de evaluator, se ridica la 1.704.011 lei.
Omul de afaceri piteştean are toate “şansele” să rămână fără  cele trei terenuri care însumează  peste 12.000 de metri pătraţi, mai ales că sunt îndeplinite condiţiile legale  în care BCR poate obţine ridicarea suspendării executării silite: valoarea bunului constituit drept garanţie este cel mult egală cu  valoarea totală a creanţei garantată cu acel bun; obiectul garanţiei  nu prezintă o importanţă determinantă pentru  reuşita unui eventual plan de reorganizare; obiectul principal de activitate al debitoarei – fabricarea plăcilor, foliilor, tuburilor şi profilurilor din material plastic – se desfăşoară la sediul social, în timp ce  terenurile sunt situate în comuna Bradu, nefiind necesare procesului de producţie, garanţia fiind constituită pe un activ excedentar, valorificarea acestuia neafectând  un eventual plan de reorganizare.
Solicitarea BCR are în vedere faptul că  valoarea de piaţă a  garanţiei este supusă riscului  de scădere în timp, pe fondul persistenţei crizei financiare riscului  de degradare.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea