Mandat de consilier judeţean pentru prim-vicepreședintele PC Argeș, Aurel Iacşa

Primele două puncte de pe ordinea de zi a sedinţei  Consiliului Judeţean de luni, 16 iunie, sunt proiecte de hotărâri  privind  încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al lui Florin Tecău  şi validarea mandatului de consilier judeţean al conservatorului Aurel Iacşa,  aflat pe lista de supleanti a alianței electorale la alegerile din 10 iunie 2012. 
Scaunul de consilier județean care va fi vacantat ca urmare a plecării lui Florin Tecău  la şefia CJ Argeș va fi ocupat de Aurel Iacșa (PC), următorul candidat de pe lista comună a USL de la alegerile din 2012. Iacşa revine după o lungă perioadă în această postură.  Prim-vicepreședintele PC Argeș a mai fost consilier judeţean în mandatul 2004-2008, atunci din partea Partidului Umanist din România, fosta denumire a conservatorilor. Iacşa este născut în martie 1955, este din Mioveni, a absolvit o școală postliceală și a ocupat mai mulţi ani  funcția de șef service auto la ATCOM ARGEȘ.
“Uniunea Social Liberală solicită validarea în funcția de consilier județean pe locul devenit vacant, a domnului Iacșa Aurel, aflat pe lista de supleanţi a alianţei electorale la alegerile din 10 iunie 2012.
În conformitate cu prevederile art. 96 alin. 9 din Legea nr. 67/2004 privind alegerea autorităţii administraţiei publice locale, actualizată, în caz de vacantare a  mandatelor de consilieri aleşi pe listele de candidaţi, supleanţii vor ocupa locurile devenite vacante, dacă partidele confirmă în scris, sub semnătura conducerii  judeţene, că supleanţii fac parte din partidul politic pe a cărui lista au candidat. Cum prin adresa şi semnătura se face dovada îndeplinirii acestei condiții, urmează ca potrivit art. 6 alin. 2 din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, actualizată, validarea mandatului să fie supusa votului consiliului judeţean”, se arată Raportul în privind validarea mandatului de consilier judeţean al lui Aurel Iacșa, înregistrat  la 12 iunie 2014, raport care va ajunge pe masa consilierilor judeţeni luni, 16 iunie.
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea