Vizită secretă a ministrului Daniel Constantin la Pitești

# Scopul acesteia: negocierile pentru un post de vicepreședinte al C.J. Argeș. Nici nu a apucat bine să guste din șampania victoriei, la petrecerea găzduită de restaurantul Magic din Trivale, că proaspătul președinte ales al Consiliului Județean, Florin Tecău, a trebuit să fugă la Casa Albă. Motivul? Vizită de urgență și de presiune crescută a vicepremierului Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii. Scopul vizitei a fost unul clar și precis: negociere directă și de sus în jos pentru un post de vicepreședinte la Consiliul Județean Argeș pentru Partidul Conservator. Mai exact, pentru Cornel Lazăr, președintele filialei Argeș a P.C. Surse din interiorul (pereților) instituției ne-au dezvăluit faptul că la discuție, în afară de Florin Tecău și Daniel Constantin, au sosit, în mare grabă, prefectul Oprescu și ”inculpatul” Cornel Lazăr. Se pare că totul s-a terminat cu promsiunea președintelui că va lipi pe unul din cele două fotolii eticheta ”ocupat pentru P.C.”. S.V.

***

Președintele P.C. Argeș, Cornel Lazăr: ”Suntem îndreptățiți să cerem funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș”

Liberalul Polexe ocupă, încă, unul dintre fotoliile de vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. Probabil că nu pentru mult timp. Practic, cele două funcții de secund ale lui Florin Tecău sunt vacante. Situația trebuie rezolvată însă destul de repede, poate până la sfârșitul acestei luni. Consiliul Județean are nevoie de majoritate pentru a promova proiectele, iar la negocieri se oferă, de obicei, posturi mai mult sau mai puțin înalte. Cum discuțiile cu PP-DD par căzute în dizgrație, se vehiculează tot mai mult întregirea alianței în județ cu țărăniștii. În orice calcul, se pare că un post din cele două va reveni Partidului Conservator. Despre toate acestea am purtat o discuție cu liderul filialei locale, Cornel Lazăr.
# Domnule Lazăr, au trecut europarlamentarele. Cum se văd lucrurile în Argeș din punctul de vedere al Partidului Conservator?
- Cred că noi, încă o dată, am demonstrat că suntem o echipă. Am trecut cu bine prin această campanie electorală, demonstrând că suntem uniți cu colegii noștri de alianță. Am fost în teritoriu, în întreg județul, în fiecare zi a lunii de campanie. Ne-am adus, cu siguranță, aportul și am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a atingerea rezultatelor mulțumitoare din județ. Colegii de la PSD au remarcat, și domniile lor, eforturile depuse de noi, atât aici, cât și în fiecare localitate în parte.
# Cum vă înțelegeți, în momentul de față, cu celelalte partide din alianță, în special cu PSD?
- În trecut am avut o colaborare bună. În acest moment consider că trebuie să se așeze un pic lucrurile, a fost o agitație destul de mare. Trebuie să recunosc faptul că, în acest moment, relația stagnează oarecum. Se discută multe variante și la nivel central, variante care se răsfrâng în diferite moduri asupra activităților din teritoriu. Cred că aici, în Argeș, urmează să clarificăm și situații concrete ale modului nostru de colaborare. Lucrurile probabil că vor intra pe un făgaș  normal în perioada următoare. Nu sunt chiar mulțumit de nivelul la care suntem acum, însă probabil că se vor clarifica, destul de curând, toate aspectele rămase.
# Dacă tot a venit vorba de negocieri, spuneți-ne dacă vă simțiți îndreptățit, Dvs. ca persoană, dar și PC Argeș, ca partid, să primiți o funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș?
- Dacă până acum am refuzat un răspuns direct, ei bine, de data aceasta vă răspund. Consider că am fost, ca partid, la nivel local, suficient de flexibili și înțelegători. A venit însă momentul în care putem spune că suntem îndreptățiți să cerem funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Spun acest lucru pentru că și noi am demonstrat că suntem o echipă unită în cadrul Alianței, iar colegii s-au putut și se pot baza pe noi. Există discuții pe această temă, trebuie discutat modul în care se va putea forma o majoritate în cadrul Consiliului Județean. Sunt convins că domnul președinte Tecău va găsi soluții așa încât instituția să funcționeze în condiții optime.
# Cum se va forma această majoritate în condițiile de față? Cine credeți că va ocupa al doilea fotoliu de vicepreședinte?
- Așa cum îl cunosc pe domnul președinte Florin Tecău, așa cum am spus, eu cred că în perioada următoare cele două funcții de vicepreședinte vor fi ocupate de un reprezentant al PSD și unul al PC. Domnul președinte, prin felul său de a fi, prin felul în care se comportă la nivel relațional, va putea să creeze o majoritate stabilă pentru următorii doi ani.
Laurențiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea