Otobâcu a pierdut procesul cu CFR pentru chiria restaurantului Casa Argeșeană

Așa cum am scris și în numerele anterioare ale publicației noastre, CFR Călători a cerut intrarea în faliment a S.C. Casa Argeşeană, pentru neplata chiriei.  Patronul Casei Argeşene, Daniel Otobâcu  a avut şi  are mari dificultăţi  în efectuarea plăţilor, de la sumele datorate  firmelor de construcţii, care în urmă cu trei ani treceau la executarea  silită a firmei omului de afaceri argeşean, până la plata chiriei, cum este cazul în dosarul recent finalizat la Tribunalul Comercial Argeş.
Pe 27 februarie 2014, S.N.T.F.C. "C.F.R. CĂLĂTORI" S.A. Bucureşti, prin sucursala Transport Feroviar Călători Craiova a cerut instanţei falimentul  SC Casa Argeşeană.
“Nu este vorba decât despre 200 de milioane lei vechi,  debite restante ce provin de la nişte penalităţi acumulate în decurs de circa un an, pentru întârzieri la plata chiriei către S.N.T.F.C. C.F.R. CĂLĂTORI, proprietarul imobilului,  pentru spaţiul în care funcţionează  Casa Argeşeană. Între timp, noi am şi compensat cu lucrările efectuate acolo, de exemplu, la acoperiş, care a fost modenizat, şi nu numai, pentru că, aşa cum se ştie, la preluare, spaţiul era un jaf. La momentul acesta, situaţia  este rezolvată. Urmează ca în mai să prezentăm încheierea şi să stingem conflictul”, a explicat în martie, pentru Atitudine în Argeş, Daniel Otobâcu, patronul restaurantului.
Iată însă că nu a fost deloc așa. Procesul intentat de CFR la Tribunalul Comercial a luat sfârșit recent, fiind pronunțată Hotarârea  813 din 12.06.2014. Ce prevede aceasta ? Ei bine...
”Admite acţiunea formulată de creditorul SNTFC - CFR Călători SA Bucureşti având ca obiect repunerea în termenul de înregistrare a cererii de admitere a creanţelor asupra debitorului Dispune lichidatorului judiciar, MIT Insolv SPRL (fost Cabinetele Asociate de Practicieni în Insolvenţă Mincu & Iliescu, cu sediul profesional în Piteşti, str. Maior Sever Niculescu, nr.22 jud. Argeş), analizarea cererii de creanţă formulată de creditor, nr. 562/2014, astfel cum a fost precizată prin cererea nr. 816/2014.”
Între timp, așa cum s-a aflat, restaurantul lui Otobâcu a trecut în neființă. Nici vorbă de renovare, așa cum spunea omul de afaceri atunci când clienții au văzut lacătul pus pe ușa de la intrare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea