Zilele Oraşului Mioveni, 20 – 29 iunie

# Sărbătoarea a început joi, în prezenţa prefectului, preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş şi a reprezentanţilor administraţiei locale. Într-un cadru restrâns, fără tăieri de panglici, prin organizarea unei conferinţe de presă, primarul oraşului Mioveni a dat startul, joi, 19 iunie, deschiderii celui mai aşteptat eveniment de către cetăţenii acestei urbe şi anume, Zilele Oraşului Mioveni, ce se desfăşoară până pe 29 iunie, în ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, zi reprezentativă pentru Mioveni, datorită oficierii hramului Catedralei ce se află sub ocrotirea acestor sfinți. La festivitate au ţinut să ia parte atât reprezentanţii administraţiei locale, primarul, viceprimarul, directori de instituţii din Mioveni, consilieri locali, cât şi reprezentanţii administraţiei judeţene, prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu, care, ca şi reprezentant al Guvernului în teritoriu, i-a transmis primarului Ion Georgescu mesajul premierului Victor Ponta,  dar şi Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, care  i-a înmânat edilului-şef o diplomă de excelenţă şi o plachetă aniversară "cu prilejul aniversării a 529 de ani de la prima atestare documentară, aniversarea a 25 de ani de când comuna Colibaşi a devenit oraş, precum şi pentru merite deosebite în promovarea şi dezvoltarea oraşului Mioveni şi a judeţului Argeş".
,,Doresc să le adresez mulţumiri locuitorilor şi autorităţilor locale din Mioveni. Primarul Ion Georgescu este cel care are iniţiativa, dar în jurul său este o echipă puternică. Acest oraş este un reper pe harta judeţului şi pentru dezvoltarea sa economică. Apreciez performanţa. Relaţia dintre Consiliul Judeţean şi Primăria, respectiv Consiliul Local Mioveni este una pozitivă. Avem proiecte comune în derulare, colaborăm pe diverse domenii. Nu putem dezvolta judeţul fără Mioveni şi oraşul nu va putea deveni municipiu fără Consiliul Judeţean. Voi milita întotdeauna să ne câştigăm locul pe care-l merităm, pentru că avem tradiţie, valoare şi performanţă”, a precizat preşedintele CJ Argeș, Florin Tecău, la deschiderea acestor zile de sărbătoare.
,,Sărbătoarea din acest an este atipică; nu vom tăia panglici… Pe scenă nu vor mai urca politicienii, ci doar artiştii, pentru a-i încânta şi a-i răsplăti pe cei care trăiesc şi muncesc aici. Această manifestare este a tuturor locuitorilor din Mioveni. Cu toate problemele şi grijile cotidiene, câteva ore pe zi pot să se destindă la spectacole sau la celelalte activităţi culturale şi sportive. Am pregătit un program divers, pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele”, a spus edilul-şef  Ion Georgescu.
După conferinţa de presă, ceremonia s-a mutat în holul primăriei, acolo unde oaspeţii au putut viziona o expoziţie de articole apărute în presa anilor ’70-’80, referitoare la motorul economiei româneşti, uzina “Dacia”.

Concert extraordinar al Coralei Armonia

A urmat ziua de vineri, în care a avut loc, la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 19.00, un concert extraordinar al Coralei Armonia, ce a reuşit să îndulcească sufletele spectatorilor, după atâtea griji cotidiene.
Corala bărbătească ortodoxă Armonia a Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea a fost înfiinţată în anul 2001, la iniţiativa Pr. Arhid. Asist. Univ. Iulian Dumitru și a fost dublu medaliată cu aur în 2012, la Olimpiada Internațională "World Choir Games" din S.U.A.. Spectatorii au ascultat piese religioase polifonice şi monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti, străine, dar și piese din repertoriul clasic universal.

Un week-end plin de competiţii sportive

Sâmbătă şi duminică au fost zilele dedicate sportului, fiind organizate patru competiţii sportive la care au participat sute de sportivi, amatori şi profesionişti. Sâmbătă, Bazinul de Înot din Mioveni a  fost gazda desfăşurării Concursului  de Nataţie. La acest concurs au participat peste 70 de sportivi, de la cluburi din Pitesti, Câmpulung Muscel, Câmpina si Mioveni. Concursul s-a desfăşurat pe grupe de vârstă şi a avut 4 probe, atât pentru fete cât şi pentru băieţi: 25m/50m fluture, 25m/50m spate, 25m/50m brass, 50m craul (liber). Toţi participanţii au primit cadouri din partea CS Dacia Mioveni 2012, iar cluburile participante au fost premiate cu trofee reprezentative. Câştigătorii care au urcat pe podium au primit medalii şi diplome.
A urmat ziua de duminică, când competiţiile sportive s-au mutat la Baza de Agrement Bemo. Aruncarea la coşul de baschet, fotbal – tenis, volei pe plajă au fost principalele competiţii ce s-au desfăşurat duminică şi care au angrenat o mulţime de cetăţeni de toate vârstele ai oraşului Mioveni.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea