Furt ca-n codru... pe lacul de acumulare Bascov

# Paznicii Direcției Apelor ridică din umeri, deși ”marfa” a dispărut chiar de sub nasul lor. Un nou episod care atestă ce bine suntem păziți s-a petrecut săptămâna trecută, chiar pe barajul din Bascov. Constantin Mușat, preprietarul unei bărci cu velă, s-a trezit cu o parte a acesteia… furată.  Mai exact, omului i-a dispărut chila bărcii, aceasta fiind fabricată din metal, cântărind aproximativ 200 kg. Chila reprezintă elementul principal al scheletului unei ambarcațiuni, dispusă longitudinal, în partea de jos a acesteia, constituită dintr-o grindă rezistentă, fabricată din diverse materiale, de care se leagă etrava și etamboul.
Culmea este că ambarcațiunea jefuită astfel este andocată chiar în fața clădirii Apelor Române, clădire păzită non-stop, zi și noapte. Așa că, în mod cu totul legitim, păgubitul s-a întrebat cum de nu au văzut și nu au auzit chiar nimic paznicii, mai ales că exact lângă barca sa se află depozitate diverse obiecte de inventar aparținând regiei.
Constantin Mușat: ”Sunt șocat, dar contrariat, în același timp. Desfacerea unui asemenea element necesită mult timp, scule, instrumente, necesită prezența mai multor persoane dar și prezența unui mijloc de transport. Nu pot să cred că nimeni nu a auzit nimic, în condițiile în care cei de la Ape au paznici, atât ziua cât și noaptea, plătiți să fie cu ochii în patru. După cum puteși vedea, lângă ambarcațiunea mea sunt depozitate tot felul de obiecte și componente metalice. De ce nu au fost furate și acestea, mai ales că se află într-o poziție mult mai accesibilă?!”
Păgubitul a depus o plângere la Poliția Bascov, de unde un agent s-a deplasat pentru a face măsurătorile de rigoare. Speranțele stau însă în camerele de luat vederi din zonă, cea aparținând Hidroelectrica fiind una performantă, inclusiv pentru înregistrări nocturne. Agentul ne-a mărturisit că hoții au spart inclusiv punctul de lucru al Apelor Române, chiar dacă aceștia aveau paznic și chiar sistem de securitate. Probabil că paznicul dormea, iar sistemul stătea dezactivat. Invitație pentru hoți, pe cheltuiala statului român. Vom reveni cu amănunte. A.S.

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE POZE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea