Fiscul o execută din nou pe notărița Mihaela Vlad

# ANAF scoate la licitație terenurile din Moșoaia aparținând BNP Vlad Mihaela, pe loturi. Așa cum am mai relatat, din anul 2009, notăriţa Mihaela Vlad trăieşte un adevărat coşmar. Problemele sale au început după contractarea unui credit de la Banc Post, în vederea achiziţionării unui imobil în spatele fostului hotel Euro. Ca urmare a modificării condiţiilor creditului,  de la o rată de 150 milioane pe lună, Mihaela Vlad a ajuns să plătească 270 milioane lunar.  În momentul în care a aflat că datorează băncii 20 de miliarde de lei, în condiţiile în care achitase deja  9 din cele 15 miliarde contractate, Mihaela Vlad  a clacat, mai ales că, înglodată în datorii, s-a trezit datoare şi la Fisc precum şi cu sechestru pe casă. 
La 31 iulie 2012, cabinetul notarial al Mihaelei Vlad datora bugetului de stat 2,05 milioane lei şi 87 mii lei bugetului asigurărilor sociale, plus o taxă pe valoare adăugată de 546 mii lei. Biroul notarial avea, la acea dată, sechestru pe bunuri în valoare de 723 mii lei.
Dar pe lângă datoria la DGFP Argeş,  notăriţa mai datora 2,22 milioane lei către Banc Post şi avea peste 10 mii lei salarii neplătite, plus alte peste 250 mii lei datorii însumate pe lista creditorilor.
Toate aceste datorii, purtătoare de dobânzi şi penalităţi au ruinat-o şi îmbolnăvit-o, la propriu, pe Mihaela Vlad. Toate încercările acesteia de a achita datoriile au eșuat, dată fiind suma enormă la care s-a ajuns.

Cele 19 loturi licitate de fisc valorează circa 2 miliarde lei vechi

În 2 iulie, Fiscul organizează licitație pentru vânzarea terenurilor din Moșoaia aparținând BNP Vlad. Este vorba de 19 loturi, cu suprafețe cuprinse între 510 și 550 m.p. Loturile au prețuri de vânzare cuprinse între 10.231 și 11.033 ron. Din vânzarea acestora, ANAF ar putea, în cel mai bun caz, recupera aproape 2 miliarde lei vechi. Loturile sunt situate în extravilanul localității, iar peste o parte dintre acestea trece o rețea de înaltă tensiune, ceea ce le va face greu vandabile. Așa încât este foarte posibilă reluarea procedurilor la o dată ce va fi stabilită ulterior. Dacă nu se va prezenta nimeni, prețurile vor fi reduse, inițial cu 25%, ulterior putându-se face tranzacționarea la jumătate din prețul de evaluare. (L.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea