„Se întorc morții acasă”, de Cornel Constantin Ciomâzgă, un volum despre identitatea românilor

Joi, 3 iulie, ora 13.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș va avea loc lansarea volumului „Se întorc morții acasă”, spovedania unui torționar, autor Cornel Constantin Ciomâzgă.
Invitații speciali ai acestui eveniment editorial sunt realizatoarea TV Dana  Grecu și cercetătorul științific Melania Bădic, de la Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan – Academia Română.
„Se întorc morții acasă” este un proiect complex de partitură literară, având în compoziție poveste, învățătură și pildolologie creștină. Este un demers literar care a gestat aproape un sfert de veac, grăunța lui fiind un articol publicat în anul 1991, în revista „Tinerama”.
Cornel Constantin Ciomâzgă este unul dintre cei mai importanți publiciști ai anilor ’90, întemeietor și director al unor publicații și al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi. În urmă cu 14 ani, se retrăgea în chiliile unor mănăstiri pentru a ieși de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind best-seller. Timp de zece ani, scriitorul a stat din nou ascuns prin sihăstrii și locuri tainice, pentru ca în anul 2014 să revină cu o nouă carte, o întâmplare odinioară reală, cu niște personaje cândva aievea. Opera are un subiect „împrumutat tot din realitate”, cum zice autorul, având ca personaje principale un călău și victima sa. Un fost torționar comunist și cea mai opersată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viața sa incredibilă, spre a trăi împreună o experiență incredibilă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea