Cum să ceri o insolvenţă. Insucces pentru ”Succes garantat” SRL

SRL-ul, unul care s-a dorit a fi de …consultanţă  pentru afaceri şi management, n-a reuşit să se consilieze nici pe sine ca să-i meargă treaba şi a cerut Tribunalului Specializat Argeş  deschiderea procedurii  simplificate de insolvenţă.  Dar nici asta nu i-a reuşit, căci s-a cam încurcat în documente şi cifre. Amănunte … nesemnificative pentru  o firmă care dă lecţii în ale afacerilor !
“Succes garantat” SRL a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului în 2007, cu un capital social de 200 de ron, doi asociaţi şi pretenţii… pe măsura numelui ales cu inspiraţie desăvârşită. Obiectul de activitate declarat,  “activităţi de consultanţă şi management”  nu i-a prea purtat  noroc, cel puţin  în ultimul timp, pentru că anul acesta, Adunarea generală a asociaţilor (doi la număr) a ajuns la concluzia că firma este în ... eşec garantat: ”dat fiind debitele  mari pe care le avem  şi care depăşesc 50.000 de lei”.
Este vorba de suma pe care “Succes garantat” SRL o datorează DGRFP Argeş, singurul său creditor.
Potrivit declaraţiilor din cererea înaintată Tribunalului Specializat Argeş  pe 20 iunie 2014 privind deschiderea procedurii  simplificate de insolvenţă, “Succes garantat” SRL nu mai are aţi creditori, nu desfăşoară activitate şi  nu are cont bancar deschis. “Societatea noastră se află în stare de insolvenţă, neexistând  şanse reale de reorganizare”, se mai arată în aceeaşi solicitate.

Insolvenţă, cu orice chip

Nu este prima cerere pe care  SRL-ul a depus-o în acest sens la Tribunalul Specializat Argeş. Instanţa a  respins  solicitarea anterioară de  deschidere a procedurii  simplificate de insolvenţă, după ce a constatat că firma s-a cam încurcat în cifre.  Legea prevede că  insolvenţa este acea stare a patrimoniului  care se caracterizează prin  insuficienţa fondurilor băneşti  disponibile pentru plata  datoriilor certe, lichide şi  exigibile, “fiind prezumată ca fiind vădită  atunci când plata datoriilor nu s-a făcut  după 90 de zile de la  scadenţă  şi iminentă,  atunci când se dovedeşte că debitorul  nu va putea plăti la scadenţă datoriile exigibile angajate cu fonduri băneşti  disponibile la data scadenţei”. Altfel spus, “Succes garantat” SRL trebuia să facă dovada, pe de o parte, a  existenţei unor datorii certe, lichide şi exigibile, iar pe de altă  parte, a imposibilităţii sale, prezente şi viitoare, de a le achita.
“Referitor  la primul aspect, instanţa constată că debitoarea a depus la dosar bilanţul prescurtat întocmit la 31.12 1013,  în care are înscrisă,   la capitolul << casă şi conturi în bănci”  suma de 45.787 lei, reprezentând  fonduri băneşti la dispoziţia societăţii, sumă ce depăşeşte valoarea datoriei declarate în cuprinsul  cererii introductive, dar şi a celor înregistrate în evidenţele sale  contabile, de numai 7727 lei.“ se arată în încheierea de şedinţă din 30 mai 2014. 
Instanţa a reţinut că debitoarea  nu a putut face dovada intrării sale în insolvenţă, din documentele depuse rezultând că, din contră,  firma are suficiente  fonduri  pentru achitarea datoriilor!
Dar “Succes   garantat” nu se lasă şi vrea cu tot dinadinsul să-şi demonstreze  insuccesul, aşa că a mai depus  o cerere, cea menţionată anterior, înregistrată la Tribunalul Specializat Argeş pe 20  iunie 2016 şi pentru care instanţa a fixat termen de continuare a procedurii  pe 24 septembrie 2014. C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea