Scandalul șanțurilor săpate de rromii din Costești se întoarce asupra acestora

# Rromii au fost reclamați, la Tribunalul București, de Direcția Finanțelor. Povestea veche, cu șanțurile săpate de rromii din Costești la un ordin – cumva verbal – al lui Constantin Nicolescu, este deja arhicunoscută. Nu vom insista asupra acesteia, mai ales că instanțele au început să priceapă că a fost vorba numai de o forțare.
Rromii au ”mirosit” banii pe care CJ-ul i-ar fi putut disloca pentru ei, și au pornit, pe drumuri județene și chiar naționale, la o mare săpare de șanțuri, chiar dacă nimeni nu le-a cerut asta sau chiar dacă era ilegal. Au urmat, după cum este deja cunoscut, zeci de facturi cu multe zerouri, lăsate atât la Direcția Județeană de Drumuri cât și pe la sediile câtorva primării. Autoritățile locale au fost șocate, mai ales că unele documente de plată emise de rromi depășeau binișor propriile bugete locale. Procesele intentate la Tribunalul Comercial au fost, după un timp, conexate, fiind copii la indigo ale acelorași acțiuni. Instanța a decis, acum două luni,  prin Hotarârea  459/2014, că cererile formulate de firmele administrate de săpătorii rromi sunt inadmisibile: ”Respinge ca inadmisibile cererile de deschidere a procedurii de insolvenţă formulate de creditoarele Euro-Ionuţ SRL, Vasi Drumconstruct Ag SRL, Vulcan Megaconstruct Ag SRL, Metalux Direct ID SRL, Dorlux Metal SRL, Venus Holdrung SRL, Denmar Impex Royal SRL, Euroconstruct Regal AG SRL, Robert Construct Star SRL, împotriva debitoarei Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş RA.” În plus, cheltuieli de judecată, în sarcina celor care au pierdut, de sute de milioane de lei vechi. C-așa-i în tenis…

Firma fratelui regelui rromilor din Costești nu s-a lăsat. Acum nu o lasă Finanțele…

O decizie scurtă și seacă a Tribunalului Argeș avea să lase, cu gura căscată la propriu, oficialitățile județului, la începutul lui 2013
# SC AVESTA IMPEX MARY SRL:  Intimat Reclamant
# REGIA AUTONOMA JUDETEANA  DE DRUMURI ARGES RA:  Recurent Pârât
# Tip solutie: Încheiere
# Solutia pe scurt: Admite cererea.Dispune învestirea cu formulă executorie a Sentinţei Civile nr. 1644/2012 a Tribunalului Argeş, irevocabilă prin Decizia nr. 2805/R-CONT/2012 a Curţii de Apel Piteşti.Pronunţată în şedinţa publică, azi 15 Ianuarie 2013, la Tribunalul Argeş –Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.
Ma exact, instanța a admis cererea de plată a firmei fratelui rromilor din Costești, obligând Direcția Județeană de Drumuri pe pârâtă să plătească reclamantei suma de 3.372.687, 5 lei reprezentând contravaloare lucrări efectuate în baza contractului nr. 1968/2011 plus dobânda legală, începând cu data de 27.02.2012 şi până la achitarea integrală. Instanța a mai respins cererile privind modificarea contractului şi anularea procesului verbal de conciliere. Pe românește, aproape un million de euro bun de plată pentru șanțurile săpate de romi din ordinal nimănui…

Firmele rromilor nu aveau angajați, mașini, nimic. Numai… facturier

O analiză serioasă asupra firmei care se pregătea să încaseze câteva zeci de miliarde de lei vechi în cont, a scos la iveală surprize de proporții. Deși a depus situații în care erau evidențiate mii de ore de muncă, mii de metri de șanțuri săpate, mii de metri cubi excavați și săpați, firma… nu avea niciun angajat. În tenebroasele documente depuse la dosarul cauzei apare și o altă firmă, cu aceeași proprietari: S.C. Catada S.R.L. Nici aceasta nu avea angajați, autoturisme de transport specializate sau alte efecte logistice care să ducă la concluzia că putea susține o lucrare de asemenea anvergură.  Cele două firme au depus, la dosarele de transport, documentații pentru mașini care s-au dovedit a fi autoturisme
“Au intrat pe drumuri şi au început lucrările fără a avea avizul nostru. Au făcut lucrări chiar şi pe drumurile naţionale”; susţinea, la data respectivă, directorul Sorin Ivaşcu.  Pentru a ne întări cele spuse de directorul Ivaşcu, Alina Nicolau ne-.a pus la dispoziţie o înştiinţare către SC Avesta Impex Mary SRL, prin care Regia de Drumuri soma, în anul 2011, societatea să înceteze lucrările pe domeniul public al judeţului Argeş şi chiar atrăgeau atenţia că această faptă poate fi sancţionată cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Direcția Finanțelor Publice a acționat cele două firme în judecată, la Tribunalul București. Să vedem dacă, și acolo, metodele – de succes – folosite la Pitești, cu oameni care au pichetat sediul Consiliului Județean și sediul Direcției Județene de Drumuri Argeș, vor avea același succes. Următorul termen este în septembrie, după vacanța judecătorească.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea