Primarul comunei Bârla, Ion Neacșu, se mândrește cu o activitate culturală complexă în localitatea pe care o păstorește

# Liceul Tehnologic din Bârla va fi deschis în toamna acestui an. Deși situată la o distanță apreciabilă de Pitești, comuna Bârla nu este una ”ruptă” de civilizație. Din contră, am putea spune, dacă ținem cont de faptul că se numără printre campioanele cursei pentru accesarea de fonduri europene, pentru faptul că activitatea culturală a localității este una deloc de neglijat. Trebuie chiar remarcat faptul că tradițiile și activitățile artistice se îmbină aici într-un mod cu totul armonios, cu accent pus pe tânăra generație.
O parte din merit îi revine, desigur, edilului șef al Bârlei, care nu se dezlipește de niciuna din trupele din comună. Primarul însoțește grupurile, le susține, le aranjează, ba chiar urcă pe scenă pentru ultime retușuri.
Ion Neacșu: ”La nivelul localității Bârla există o foarte bogată activitate culturală, avem o formație de colinde alcătuită din copii, o formație de fete, o formație de colinde băieți. Avem, la același nivel, o formație de călușari  cuprizând un număr de 25 de copii, o formație de dansuri mixte.  Ne mândrim și muncim mult alături de  formația de călușari mari, de seniori, și avem chiar și formația de călușari trecuți de prima tinerețe, și aici vorbim de bărbați cu vârste cuprinse între 60 și 70 ani. În afara formațiilor de colindători și călușari, avem și ansamblul de dansuri Floricica, ansamblu care cuprinde grupul vocal, două soliste vocale și formația de dansuri. Ansamblul Floricica este înființat încă din anul 1930; au fost, la început, trei formații de dansuri, una în comuna Ciucești, una în Mozăceni și una în comuna Urluieni, iar în anul 1968, odată cu unificarea celor trei comune - devenind o singură comună, Bârla, ansamblurile  s-au unit și au format ansamblul Floricica . Au participat la diferite concursuri de-a lungul timpului, au fost și la emisiunea-concurs ”DIALOG DE LA DISTANȚĂ”, în anul 1970, la Constanța. Au fost în finală cu regiunea  Mureș. Mai nou, am avut două ieșiri cu ansamblul de dansuri, în 1995 și 1998, în Franța, am avut o ieșire anul trecut în Republica Moldova, la Criuleni.  Ca și ieșiri internaționale, cu călușarii am fost acum doi ani la San Remo, unde au luat locul întâi împreună cu cei de la Stolnici. Atunci a fost o formație compusă din grupurile celor două comune, Bârla și Stolnici,  unde au participat sub titulatura Școlii de Artă. Pe plan național participăm la  trei, patru festivaluri pe an.  Acum doi ani am fost invitați, de Ziua Națională a României, la Alba Iulia, cu călușarii. Toți cei prezenți au rămas  impresionați de prestația lor.”

Investițiile în dezvoltarea comunei continuă. Liceul Tehnologic din Bârla va fi deschis în toamna acestui an

Preocupările primarului din Bârla, Ion Neacșu, sunt concentrate, în continuare, și pe ridicarea nivelului de trai al localității, preponderente fiind investițiile în infrastructură și în reabilitarea instituțiilor de învățământ.
Ion Neacșu: ”Am terminat proiectul pe măsura 322, am terminat cele doua școli, intenționez să deschidem, din toamnă, o primă clasă de liceu tehnologic la școala Urluieni. Imobilul permite acest lucru, avem atât dotările necesare, cât și personalul didactic calificat. Pentru zonă va fi benefică această clasă, elevii se vor putea specializa și califica într-o meserie chiar în localitate.
Suntem, de asemenea, în derularea unui proiect de a face un târg comunal. Am depus proiectul și documentația necesară la C.R. P. D. R. P. Târgoviște,  au venit la vizita în teren. Aștept, în perioada imediat următoare, să fiu chemat să semnez contractul și sper că în septembrie să putem da drumul la lucrările de amenajare”.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea