Așa cum am anunțat în urmă cu doi ani, Clinica Andreea Motoc se înalță cu încă un etaj, spre disperarea vecinilor

# Prefectura a atacat în instanță hotărârile Consiliului Local, însă a pierdut procesele. În vara anului 2012 am semnalat graba neobișnuită care  a cuprins Consiliul Local Pitești în vederea satisfacerii cererilor de extindere a Centrului Medical Moțoc. Grabă mare, atât de mare – așa cum am mai scris - cât să fie nevoie de două ședințe extraordinare la distanță de numai trei zile. Ședințe necesare pentru punerea la punct, întocmirea și eliberarea tuturor documentelor de care era nevoie de la Consiliul Local pentru a da undă verde începerii construcției. Cabinetul Dr. Moțoc este situat aproape de semafoarele din capatul Căii București, la parterul blocului 25, în imediata vecinătate a Liceului Armand Călinescu. Aici au fost unite două apartamente pentru asigurarea mai multor servicii medicale. Nevoia de extindere și-a spus însă cuvântul, administratorul afacerii cerând concesionarea unei suprafețe de 210 m.p. de la municipalitate. Concesiunea a fost rezolvată, numai că în subsol au fost descoperite niște conducte ce au stricat întrucâtva planurile de extindere ale centrului medical. Numai pentru moment, pentru că soluția salvatoare a venit imediat: suplimentarea suprafaței deja concesionate cu încă 161 m.p., adică un mic plus de peste 75%  față de cererea inițială.Unde? Păi unde altundeva decât tot pe spațiul verde din vecinătatea blocului 25. Iar consilierii locali, întruniți în două ședințe de urgență, printre altele, au votat tot de urgență orice astfel de solicitare. A, uitasem. Este vorba, desigur, de consilierii locali ai fostei, dar atât de actualei USL.
Gheorghe Davidescu, la acea vreme prefect al județului Argeș, s-a declarat șocat:  ”Nu e posibil, ca pentru un privat să se distrugă atâta!  În caz că nu se renunţă la problema aceasta, de a distruge Piteştiul, voi ataca în contencios această hotărâre. Am înţeles că se taie arbori, se distruge spaţiu verde. Am primele detalii, aştept hotărârea şi o voi ataca în contencios. În momentul în care voi ataca această hotărâre, lucrările vor fi întrerupte până la decizia finală”.
Consilierul local PDL Mihai Tudor: ”Sunt împotriva acestui proiect. Nu consider că este oportun pentru oraș. Beneficiarii puteau să-și închirieze un spațiu în altă parte, nu era neapărată nevoie să intre pe spațiul verde cu câteva sute de metri!”
Pe 27 iulie 2012, locatarii blocului 25 din Calea Bucureşti  făceau o ultimă încercare de a stopa lucrăile la clinica Dr Moţoc,  arătând că  Prefectura Argeş a suspendat în contencios administrariv  hotărârea de concesiune a terenului din spatele blocului, fapt care trebuia să aibă drept consecinţă anularea autorizaţiei de construcţie  până la pronunţarea unei sentinţe, termenul de judecată fiind 1 iulie 2013.

Prefectura a pierdut procesele, atât la Tribunal cât și la Curtea de Apel

Într-adevăr, instituția prefectului a atacat în contencios, la Tribunalul Argeș, hotărârile Consiliului Local. Cristian Soare, cel care l-a înlocuit de Davidescu în funcția de prefect, a continuat demersurile. Procesele au rămas însă fără urmări, acțiunile inițiate fiind respinse atât de Tribunalul Argeș, cât și de Curtea de Apel Pitești. Așa încât locatarii blocului 25 se vor ”bucura” în continuare de vederea pereților clinicii, în locul copacilor tăiați. Mai mult, așa cum spuneau, la acea vreme, locatarii, Clinica Moțoc este pe cale să mai adauge un etaj. Astfel că, recent, pe site-ul Primăriei, a apărut Proiectul de hotărâre referitoare la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, pentru terenul situat în intravilanul municipiului Piteşti, Calea Bucureşti nr.2A, pentru supraetajare clădire existentă – de la D+P+1-2.E la D+P+2-3.E.   Iar proiectele devin cu mare viteză hotărâri în toată regula, datorită mașinii de vot bine pusă la punct. Și bine unsă. L.S.

***

”Acum, dacă ne uităm pe geam, în loc de copaci, vedem ziduri! Ruşine să le fie că ne-au tăiat toţi pomii ca să pună în locul lor betoane. Mi-a venit rău când i-am văzut ce fac. Nu ştiu ce interese au fost în joc pentru autorităţile locale care au aprobat această mârşăvie, dar s-au ales cu blestemele celor care se mai bucurau de o oază de aer curat!”, spune Ghertruda Gutiu, locatara scării C a blocului 25.

***

O petiţie semnată de 22 de locatari ai blocului afectat de noua construcţie (situată în spatele Grupului Şcolar Armand Călinescu) a fost depusă  la Primăria Piteşti în speranţa că lucrurile vor intra, pe ultima sută de metri, în normalitate.

“Nu se respectă aliniamentul faţă de limita blocului, clădirea aflându-se cu doi metri în afara acestuia. La noua construcţie, casa scărilor a fost înălţată pentru încă un etaj, fiind evident din configuraţia armăturilor lăsate pe terasă şi camuflate că se intenţionează construirea ulterioară a cel puţin unui alt etaj, deşi n-au autorizaţie pentru asta. Accesul locatarilor şi pompierilor la utilităţi a fost blocat …” se arată în documentul semnat de cei 22 de locatari revoltaţi.

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea