Falimentul Rovi Nicovix a lăsat Finanţele Argeş cu o gaură de peste 900 milioane de lei vechi

# Goana finanţelor pentru recuperarea creanţelor se termină, de multe ori, prost # Alţi trei creditori ai comerciantului de piese şi  accesorii auto au rămas cu ochii în soare. Se întâmplă de multe ori ca procedurile de insolvenţă ale firmelor debitoare să se încheie   rău pentru creditori, care nu-şi mai  văd recuperate creanţele. Şi, aproape la fel de frecvent,  Finanţele se numără printre cei lăsaţi cu ochii în soare.
Spre exemplu, Curtea de Apel Piteşti a respins ca nefondat recursul formulat de AFP Piteşti – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş,  în calitate de creditor privilegiat al Rovi Nicovix SRL, împotriva sentinţei  de închidere a procedurii insolvenţei  firmei debitoare. 
“Considerăm că, în mod eronat, judecătorul sindic  a dispus închiderea procedurii insolvenţei debitoarei SC Rovi Nicovix SRL şi radierea acesteia, fără să aibă în vedere, la pronunţarea acestei hotărâri  maximizarea averii debitoarei, principiu care este de generală aplicare  şi vizează toate stadiile procedurale privind  procedura insolvenţei”, arăta  directorul  executiv al  Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, Petre Cojocaru, în motivarea înaintată instanţei,  argumentând că a fost încălcat dreptul creditorilor de a obţine, în cadrul procedurii, acele sume care să le acopere integral creanţele.
Numai că  decizia Curţii de Apel  Piteşti  n-a ajutat prea mult Finanţele Argeş.
“În condiţiile în care în averea debitoarei nu există bunuri care să poată fi valorificate, disponibilităţi băneşti ori creanţe de recuperat, deci nu există active, este imposibil de maximizat un lucru care nu există (…) Continuarea, în aceste condiţii a  procedurii  nu ar avea ca urmare  decât o creştere a pasivului  fără nicio perspectivă de acoperire cel puţin a  cheltuielilor ce astfel s-ar prilejui”, s-a explicat în încheierea de şedinţă  care a dus la  respingerea recursului formulat de AFP Piteşti. ”
Rovi Nicovix SRL a fost înfiinţată în 2007, având ca obiect de activitate comerţul cu ridicata de piese şi accesorii  pentru autovehicule. Problemele sale financiare au început în 2012, când, în primele trei luni ale anului,  comerciantul a înregistrat pierderi e 22.597 lei, iar datoriile sale însumate au crescut la 437.214 lei .
Prin închiderea procedurii insolvenţei  deschisă asupra SC Rovi Nicovix, AFP Piteşti  n-a mai putut recupera creanţa inclusă în tabelul definitiv al creditorilor, respectiv 93.709 lei. În acelaşi tabel mai figurează cu creanţe  SC Group Asmaca Pamsur – cu 294.533,91 lei, SC Al Mis SRL, cu 7266,64 lei şi ITM Argeş cu 57 lei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea