Mario Păun, președinte executiv TSD Argeș: ,,Invit orice tânăr capabil, care dorește să-și pună în practică ideile, să intre în politică, pentru că doar așa se pot materializa în beneficiul societății”

Proaspăt ales președinte executiv al TSD Argeș, Mario Păun vorbește despre ce a însemnat pentru el perioada de când s-a înscris în politică, dar și despre avantajele pe care le pot avea tinerii dacă se înscriu în PSD. Totodată, după ce a cunoscut succesul în afaceri şi în politică, Mario Păun ne-a mărturisit principiile sale politice și motivul pentru care a ales să facă o politică de stânga, în ciuda faptului că provine din mediul de afaceri care, de regulă, aderă la o politică de dreapta.
# Activezi în politică de o perioadă bună de timp. Ce a însemnat pentru tine toată această perioadă?
- A însemnat o perioadă de acumulări în care am înțeles din ce în ce mai bine cum funcționează lucrurile în politică. Sigur că nu am ajuns să am o vastă experiență în acest domeniu, mai ales că eu provin din mediul privat. Ceea ce consider cu adevărat important este că din ce în ce mai mulți tineri care au experiență în diverse domenii de activitate trebuie să se implice în politică pentru că doar așa putem să contribuim la dezvoltarea societății. În PSD s-a văzut destul de bine că există foarte multe valori omenești, dar cu toate astea, nu trebuie să ne oprim aici. Tot timpul trebuie să ne dorim mai mult.

,,În politică, lucrurile nu stau așa cum se așteaptă majoritatea tinerilor, ca roadele, de orice natură, morale și materiale să apară imediat”

# Interesul tinerilor pentru politică este din ce în ce mai scăzut. De ce crezi că s-a ajuns aici și ce este de făcut pentru a stârni din nou interesul tinerilor pentru acest domeniu?
- Cred că tinerii nu sunt neapărat lipsiți de interes în ceea ce privește politica, ci, mai degrabă, nu cunosc beneficiile civice pe care le pot obține dacă s-ar alătura acestui domeniu. Atunci când ești tânăr, ca și mine, îți dorești ca lucrurile să se întâmple foarte rapid. Vrei ca totul să se întâmple foarte repede. În politică, lucrurile nu stau așa cum se așteaptă majoritatea tinerilor, ca roadele, de orice natură, morale și materiale să apară imediat. Trebuie să demonstrezi în timp că meriți să primești roadele așteptate. Dacă reușești să înțelegi că într-o perspectivă viitoare poți ajuta semenii tăi din această postură și că poți schimba lucrurile în felul pe care îl vrei tu, interesul devine mult mai intens pentru politică. Eu invit orice tânăr, orice tânăr capabil care dorește să-și pună în practică ideile, să intre în politică pentru că doar așa se pot materializa în beneficiul societății.

”Consider că TSD Argeș este mai mult o familie decât o echipă”

# Făcând parte din echipa TSD Argeș este și normal să le recomanzi tinerilor să se înscrie în această organizație. Argumentează, totuşi, aceast lucru!
- Eu cred că în primul și în primul rând, atunci când decizi să faci ceva, este foarte important și momentul T0 și anume, oportunitatea. Eu cred că este oportun ca tinerii să aleagă un partid care îi promovează, unde se pot afirma. Este mult mai ușor să te afirmi atunci când seniorii te ascultă și sunt alături de tine, așa cum se întâmplă în PSD și, respectiv, în organizația de la Argeș.
Că tinerii social-democrați sunt promovați, s-a văzut prin faptul că avem cel mai tânăr premier din istoria României și președinte al PSD, domnul Victor Ponta. Fostul președinte al TSD, Nicolae Bănicioiu este acum Ministrul Sănătății. Totodată, actualul președinte al TSD, Mihai Sturzu, a demonstrat că are o mare deschidere către tineri. Așa că eu consider că este oportun să te alături unui partid care cu adevărat te promovează.
În TSD Argeş se face performanţă prin numeroasele acțiuni organizate de întreaga echipă. Avem foarte multe acţiuni ce au fost întreprinse pentru a venii în sprijinul tinerilor și cetățenilor de toate vârstele. Consider că TSD Argeș este mai mult o familie decât o echipă. Tinerii din TSD Argeș au demonstrat că sunt bine pregătiți în orice domeniu și au dovedit că pot face față oricărei provocări.
# Ești un tânăr om de afaceri, provii dintr-o familie care activează în acest domeniu și, totuși, ai ales să te înscrii într-un partid socialist. De ce?
- Este adevărat că într-o viziune de ansamblu, partea de antreprenoriat este văzută oarecum în dreapta, dar din punctul meu de vedere, niciodată nu o să poți să performezi în faceri dacă oamenii de rând nu o duc mai bine și nu avem un nivel de trai ridicat. Eu cred că performanța unei societăți este dată de cea mai de jos verigă. Cu cât veriga cea mai de jos este mai puternică, cu atât societatea întreagă crește. Dacă ne uităm la țări care practică politici de stânga, putem observa că sunt cele mai performante din lume și aici vorbesc de Norvegia, Luxemburg, în general, țările din Scandinavia.

”Atunci când ai o carieră profesională puternică ai o carte de vizită, iar când ai o carte de vizită, te poți impune și ca politician”

# După părerea ta, cariera politică o poate influența pe cea profesională sau invers?
- Din punctul meu de vedere aceste două lucruri funcționează într-o strânsă legătură. Eu cred că este foarte important să ai mai întâi o carieră profesională puternică și apoi să te gândești la politică.  Atunci când ai o carieră profesională puternică, ai o carte de vizită, iar când ai o carte de vizită, te poți impune și ca politician.
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea