De ziua comunei Căteasca, primarul Liviu Năstase le-a făcut cinste consătenilor

# Deşi nu se află în pragul alegerilor locale,  de ziua comunei Căteasca, Liviu Năstase le-a oferit consătenilor săi sarmale şi brânză din producţia proprie. Aflată la cea de-a doua ediţie, Ziua Comunei Căteasca a devenit un eveniment mult aşteptat de către cetăţenii acestei localităţi, dovadă fiind numărul foarte mare de oameni care au participat duminică, 29 iunie, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel la evenimentul  iniţiat de primarul Liviu Năstase în cinstea comunei pe care o păstoreşte de doi ani.
Ca şi anul trecut,  sărbătoarea s-a ţinut pe terenul de sport al Şcolii din satul Căteasca. Ca în orice comunitate creştină, evenimentul  a început cu o slujbă oficiată de un sobor de preoţi din comună, drept mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru tot ce s-a creat în această localitate. Profitând de praznicul zilei, primarul Liviu Năstase  a premiat, în semn de recunoştinţă, veteranii de război din comună, persoanele care au depăşit 90 de ani, cuplurile cu peste 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, dar şi tinerele speranţe ale comunei, adică, elevii care au obţinut rezultate bune la olimpiade.

5000 mii de sarmale pregătite din producţia proprie a primarului

Deşi nu suntem în pragul alegerilor locale,  momente când majoritatea aleşilor nu ştiu cum să dea  mai bine în faţa votanţilor, Liviu Năstase, primarul comunei Căteasca le-a oferit cetăţenilor o masă din producţia proprie.  Nu este prima dată  când face acest gest, edilul fiind deţinătorul unor micro-ferme.  Anul acest, Liviu Năstase a asigurat din producţia sa carnea pentru pregătirea a 5000 de sarmale şi brânza cu care au fost serviţi toţi invitaţii acestui eveniment. Atmosfera a fost întreţinută de formaţia de muzică populară a lui Petrică Gherman, dar şi de solişti celebri de muzică uşoară, precum Sandra N, fica primarului de la Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă.
,,Este o bucurie că am putut să realizăm a doua ediţie, în ciuda timpului, care zilele trecute nu a fost tocmai prielnic şi, drept să spun, am avut emoţii că ne va strica această sărbătoare. Iată că, astăzi, Dumnezeu a ţinut cu noi, iar după cum vedeţi, numărul cetăţenilor participanţi este foarte mare. Eu am trimis invitaţie la fiecare localnic şi mă bucur foarte mult că cetăţenii au fost receptivi. Acest eveniment a plecat de la o dorinţă a oamenilor. Niciodată în comuna Căteasca nu a fost organizată o petrecere a tuturor cetăţenilor, iar eu l-am promis în campanie că vor avea aşa ceva. Am stabilit ca pe 29 iunie, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel să sărbătorim, să socializăm şi să punem la cale, împreună, proiecte pentru această comunitate. Şi anul trecut, şi anul acesta am oferit cetăţenilor sarmale făcute din producţia mea personală. Costul mâncării este suportat de mine”, ne-a declarat Liviu Năstase, mulţumit că şi de data aceasta a putut să realizeze evenimentul care, speră edilul, va deveni tradiţie.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea