La Săpata, primarul Laurențiu Micu a reușit să medieze conflictul dintre săteni și firma de transport local

După câteva luni de certuri și nemulțumiri, lucrurile au reintrat, la Săpata, pe un făgaș normal. Astfel, transportatorul S.C. Răzvan și Liviu S.R.L., care a câștigat licitația pentru asigurarea serviciului local, a fost de acord să includă în traseu, de câteva ori pe zi, satul Dealul Bradului.
Până cu puțin timp în urmă, considerând că nu este rentabil din punct de vedere economic, firma a eliminat acest traseu, lipsind cetățenii din zonă de singurul mijloc organizat de transport. În urma sesizărilor, aceștia, inițial, au  reintrodus ruta în orarul zilnic, însă… contra cost! Și nu așa, pe câțiva bani, ci pe 5 lei. Suma, spre stupoarea cetățenilor, nu a reprezentat prețul întreg al biletului, ci numai suplimentul de cursă pentru a ajunge în Dealul Bradului, adică trei-patru kilometri. Primarul comunei a depus sesizări la Consiliul Județean și către autoritățile rutiere, având ca și ultimă soluție rezilierea contractului și reluarea licitației. Nu a mai fost nevoie însă, pentru că, în cele din urmă, s-a ajuns la o înțelegere cu firma de transport, iar aceasta a reluat cursele spre și dinspre satul cu pricina.
Laurențiu Micu: ”Satul Dealul Bradului este acum inclus, din nou, în ruta firmei de transport. Este adevărat că au fost anumite discuții, însă am ajuns la o înțelegere mulțumitoare. Trebuie ținut cont și de oameni, trebuie înțeles și transportatorul, care are, într-adevăr, de îndeplinit niște obligații, însă nu poate merge numai cu mașina goală. Acum totul este în regulă.”
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea