Agora europeană, scriere de proiecte

În luna iulie 2014, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, în colaborare cu Asociația pentru Promovarea Libertăţii de Informare în Comunitate și Asociația „Imago Mundi”, a organizat un curs de formare dedicat voluntarilor din organizații non-guvernamentale care intenționează să acceseze fonduri europene pentru proiecte de tineret prin programul Erasmus+.
În prima parte a cursului de formare, participanții s-au familiarizat cu ghidul programului Erasmus+ și cu modalitatea de completare a unei propuneri de proiect pentru tineret, dezvoltandu-şi totodată şi spiritul de echipă. Au fost desfăşurate activităţi de grup în vederea descoperirii etapelor realizării unui proiect, iar cursanții au primit informații relevante despre ceea ce înseamnă schimburi de tineri și parteneriate strategice în domeniul tineretului.
În cea de-a doua parte a cursului, participanții au dezvoltat idei de proiect pe formularele pentru mobilități Erasmus+, identificând elementele de follow-up ale unui proiect de succes: impactul în comunitate, activitățile de diseminare și evaluare ale acestuia.
Informațiile noi, dobândite pe parcursul a 7 ore de curs intensiv, precum și clarificarea cunoștințelor cunoscute parțial, vor ajuta la valorificarea competențelor de management al proiectelor pentru tinerii participanți, în viitoarele lor proiecte de tineret.
Ionela Panait

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea