Tupeu maxim sau autism politic: Ion Popa, politicianul de 15%, se compară cu Tudor Pendiuc, politicianul de 70%

# Acesta consideră că este mai ”potent” politic decât edilul Piteștiului. Pe ce planetă?!... Cu o atitudine de copil neînţărcat, Ion Popa, cu greu - și cu repetiții de alegeri - devenit preşedinte al filialei PNL Argeş se compară, pe plan politic, cu Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, cel care a obţinut de peste 20 de ani, la fiecare scrutin electoral, rezultate fabulos de mari, 60 – 70%. Ion Popa a spus în conferinţa de presă a partidului pe care, încă, îl mai conduce, că a fost sfătuit de mama sa să nu se mai certe cu nimeni fiindcă nu e frumos, dar cu toate astea, acesta a ţinut să-i transmită un mesaj fără fond primarului Tudor Pendiuc. Primar care a mers de mână în campania electorală pentru parlamentare cu politicianul venetic al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Elie Zisu, pentru a-i convinge pe piteşteni să-l voteze, aşa cum s-a şi întâmplat, acesta fiind ales cu un procent de peste 50%. Însă de la un asemenea om nu aşteptăm recunoştinţă, în ciuda sfatului primit de la mama sa, dar, totodată, nu ne aşteptam nici la tupeul fără margini de care a dat dovadă. Sau datorită inferiorităţii politice a ajuns la un grad de autism politic acut, amintindu-vă că acest om care se crede şi politician, Ion Popa, la alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, care au avut loc în urmă cu puţin timp, a reuşit să obţină pe colegiul Piteşti ,,imensul” procent de 15%.

,,Doresc să fac câteva precizări în legătură cu declaraţiile pe care le-a făcut primarul Piteştiului la adresa mea:
Mama mea mi-a spus să nu mă mai cert cu nimeni pentru că nu e frumos şi aşa o să fac, o să ţin cont de ce a spus mama mea, dar nu pot să las să treacă nişte afirmaţii fără a avea o replică la ele şi fac acest lucru cu tot respectul pentru cei care, până acum câteva luni, mi-au fost parteneri, atât la guvernare cât şi în construcţia politică pe care am făcut-o împreună. Am auzit, am citit că primarul Pendiuc se întreba retoric ce am făcut eu în politică sau în administraţie; nu că n-ar şti, ştie foarte bine. Nu că n-ar putea să documenteze pentru că biografia mea este publică. Am un CV care se găseşte atât pe site-ul partidului, cât şi pe site-ul Senatului României, dar mă simt nevoit să lămuresc câteva lucruri în ceea ce priveşte cariera mea politică. Aici sunt lucruri care ne diferenţiază fundamental, şi anume: eu am început să fac politică în anul 2002, înscriindu-mă în PNL, fiind ales atunci vicepreşedinte al PNL Argeş. Am avut o perioadă când, ocupând o funcţie în administraţia judeţului, incompatibilă cu calitatea de membru de partid, am fost nevoit să demisionez din PNL şi m-am reînscris în PNL în martie 2009. De atunci şi până acum, de aproape 5 ani, sunt preşedintele acestui mare partid, fiind ales în această funcţie de două ori. Ultima dată, în 2013, am fost ales preşedinte al PNL Argeş, al marelui Partid Naţional Liberal cu unanimitate de voturi. De ce spun că ne diferenţiem fundamental: domnia sa (Tudor Pendiuc) nu a fost niciodată preşedintele unui partid, chiar dacă se numeşte Partidul Comunist Român, Frontul Salvării Naţionale, Partidul Democrat, Partidul Social Democrat. Dânsul a fost un secund al domnului Cârstoiu şi al domnului Nicolescu. Pe când eu, aşa cum v-am spus, în cel mai democratic mod cu putinţă am fost ales de două ori preşedinte al unui mare partid şi chiar vicepreşedinte executiv al acestui partid la nivel naţional. Asta ca să lămurim chestiunea cu ce am făcut eu în politică şi ce a făcut el”, a declarat Ion Popa, vizibil complexat.
Nu că m-aş transforma în apărătorul lui Tudor Pendiuc, dar aceste declaraţii, care desigur sunt fără fond, trebuia să le facă altcineva, nu cel care a ”funcționat” în umbra lui Constantin Nicolescu, atât cât a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, cât şi atunci când a făcut parte din alianţa USL, atunci când domnul cu pricina, Ion Popa, umbla după Constantin Nicolescu precum un mieluşel; asta în ceea ce priveşte declaraţia cu privire la secundul domnului Nicolescu, ce nu trebuia spusă de cel care a fost, cu adevărat, secund al domnului Nicolescu. În ceea ce priveşte diferenţierea politică fundamentală pe care o susţine Ion Popa, este doar una, şi anume diferenţa exorbitant de mare a procentelor electorale obţinute de cei doi, Ion Popa 15%, iar Tudor Pendiuc 70%, conform ultimelor sale examene electorale.

Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea