Atenţie! Nu puteţi plăti impozitele şi taxele locale dacă n-aveţi achitate amenzile la zi

# Amenzile despre care nu ştiţi sau ați uitat pot fi regăsite în deciziile de impunere transmise de primărie # Tudor Pendiuc: “Titularii de rol află cu această ocazie o serie de curiozităţi, printre care amenzile încasate de soţii, copii sau de ei înşişi despre care habar n-aveau”. De săptămâna trecută a început transmiterea prin poştă, către contribuabilii persoane fizice şi juridice a Deciziilor de impunere pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădiri,

impozitului/taxei pe teren, impozitului pe mijloacele de transport, precum şi a Deciziilor referitoare la obligaţiile de plată accesorii (majorări de întârziere). Documentele cuprind obligaţiile fiscale pentru anul în curs, precum şi majorările de întârziere datorate pentru neplata la termen a impozitelor şi taxelor locale.
“Este o acţiune binevenită, destul de costisitoare pentru bugetul local, care înştiinţează cetăţeanul cu privire la obligaţiile de plată  Titularii de rol află cu această ocazie o serie de curiozităţi, printre care amenzile încasate de soţii, copii sau de ei înşişi despre care habar n-aveau”, explică primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc. Achitarea impozitelor şi taxelor locale este condiţionată de plata eventualelor amenzi.

Plăţile se pot face şi online, prin Internet şi POS

Odată cu decizia sunt transmise şi informaţii privind alternativa plăţii impozitelor şi taxelor locale online, cu cardul bancar, prin Internet şi POS, fără comision, modalităţile de obţinere a parolei de acces pentru plata prin Internet, termenele de plată, programul de încasări pentru plăţile prin numerar sau POS, precum şi informaţii despre poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale – PAD.
La nivelul municipiului Piteşti au fost emise 36.159 decizii de impunere pentru contribuabilii persoane  fizice şi 1.718 decizii de impunere pentru contribuabilii persoane juridice, iar transmiterea lor urmează să fie finalizata până săptămâna viitoare.

În decizii puteţi găsi unele neconcordanţe

Persoanele fizice sau juridice care au achitat parţial obligaţiile fiscale până la  primirea deciziilor respective, trebuie să efectueze plata obligaţiilor fiscale rămase de plată, obligaţii de plată care au fost stabilite prin decizia de impunere.
Există posibilitatea să apară şi unele neconcordanţe în ceea ce priveşte numele destinatarului de la o anumită adresa sau înscrierea unor obligaţii fiscale, cauzate de faptul că unele persoane fizice sau juridice nu au depus declaraţiile fiscale în termen de 30 de zile de la dată apariţiei situaţiei potrivit căreia au intervenit unele schimbări privind domiciliul fiscal al contribuabilului, se realizează modificări ce conduc la recalcularea impozitului datorat sau au intervenit schimbări privind situaţia juridică a contribuabilului, de natură să conducă la modificarea impozitului, ori  au intervenit modificări privind numele şi prenumele, în cazul contribuabilului - persoană fizică sau schimbări privind denumirea, în  cazul contribuabilului - persoană juridică.
Neconcordanţe apar şi atunci când unele persoane fizice sau juridice care au dobândit sau care au înstrăinat bunuri impozabile nu au declarat şi nu au prezentat actele translative ale dreptului de proprietate la serviciile de impozite şi taxe locale în vederea efectuării operaţiunilor de înregistrare sau scădere, după caz, din evidenţă a obligaţiilor fiscale   sau când nu a fost efectuată dezbaterea succesiunilor, ori unele persoane care şi-au schimbat domicilul/sediul ca urmare a înstrăinării  clădirii  nu au solicitat modificarea adresei în actul de identitate/certificatul de înmatriculare al societăţii şi nu au solicitat transferarea mijlocului de transport la noua adresa de domiciliu/sediu.

Lămuriri, la Primăria Piteşti

În toate aceste cazuri şi în situaţiile în care există nelămuriri în legătură cu deciziile de impunere, persoanele fizice şi juridice se pot adresa serviciilor de impozite şi taxe locale de la sediul Primăriei Piteşti din stradă Victoriei nr. 24, intrarea B, camera 43 (pentru persoane fizice) şi camera 48 (pentru persoane juridice) sau la telefon 0248215440 interior 254 sau 261.
C.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea