Școală de vară la Muzeul Județean Argeș

În perioada 17-18 iulie 2014 Muzeul Județean Argeș organizeză patru ateliere de creație. Programele și proiectele educative propuse oferă tuturor participanților posibilitatea de a intra în contact cu un nou fenomen cultural.
Atelierele de creatie, unele realizate în premieră în România, oferă un cadru educațional puternic, un loc în care copiii se maturizeazã iar adulții devin copii. Acțiunile educaționale ale Școlii de vară din acest an sunt adresate copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani și vor avea loc în zilele 17-18 iulie 2014, la Muzeul Județean Argeș, corp B – intrarea din B-dul Eroilor (Intrarea la Planetariu).
Pe parcursul celor două zile, între orele 10.00 și 14.00 se vor desfășura patru atelierele de creație.
1. „Meșteșuguri din trecut - olăritul - În cadrul acestui atelier copii vor învăța să modeleze lutul după metodele folosite de oameni în preistorie. Pe baza unor fișe de lucru se vor crea atât vase cât și alte obiecte necesare activităților cotidiene omului preistoric.
2. Veșminte de domni și domnițe – Această activitate urmărește familiarizarea copiilor cu viața socială și culturală a evului mediu românesc, prin ilustrarea ținutelor vestimentare de curte. Concret, participanți la această acțiune vor recompune din hârtie glasată, pe o fișă dată  hainele voievodale  medievale.

În ziua de 18 iulie se vor desfășura între orele 1000-1200 și 1200-1400 următoarele ateliere:
1. Arheolog pentru o zi – La acest atelier copiii vor experimenta tehnicile folosite de arheologi pe șantierul arheologic în descoperirea artefactelor. Activitatea va cuprinde și fișe de lucru, prin care participanții vor fi puși să recunoască tipurile de obiecte pe care arheologii le descoperă, instrumentele de lucru ale acestora și să identifice unui sit arheologic.
2. Jocuri romane – Prin acest atelier copiii vor fi inițiați în diversele jocuri practicate cu precădere în Imperiul Roman: iactus, latrunculi(un joc asemănător cu Go), moara și țintar.  Astfel, această activitate dorește să redea o parte a vieții sociale romane și anume modul de recreere al populației adulte și tinere. Aceste ateliere neconvenționale dezvoltă orizontul vizual, artistic și dragostea de istorie, adresându-se tuturor acelora care doresc sa exploreze fascinanta lume a arheologiei, prin îmbinarea într-o manieră creativă a cunoașterii cu îndemânarea practică.

Înscrierile la aceste ateliere se pot face la numărul: 0761505462, persoană de contact - muzeograf Ion Dumitrescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea