Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, premiată la Simpozionul Național de la Brăila

În perioada 25-27 iunie, la Biblioteca Județeană Panait Istrati din Brăila, a avut loc cea de-a treia ediție a Simpozionului Național „Mijloace moderne de atragere a publicului în biblioteci”. La eveniment au participat colegi bibliotecari din întreaga țară, lucrările prezentate având darul de a aduce o serie de informații utile dezvoltării tematice alese și de a găsi soluții moderne, adecvate scopului propus. În fond, tema de bază a întâlnirii s-a pliat pe o altă idee, aceea de a aduce cititorilor cele mai bune șanse de a-și atinge scopul atunci când merg în biblioteci.
Prezența la Brăila a bibliotecarilor din toate colțurile țării a demonstrat din nou dorința participanților de a-și împărtăși unii altora experiențele proprii și modalitățile originale de promovare a instituției bibliotecii.
Deschiderea simpozionului s-a realizat miercuri, 25 iunie, prin intermediul alocuțiunilor rostite de Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene Panait Istrati, de Claudiu Brăileanu, șef-serviciu Relații Publice la biblioteca gazdă și Ion Volku, expert în carte veche și responsabil al Secției Colecții Speciale a bibliotecii.
Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a fost reprezentată de prof. Luminița Picui și bibliotecara Gabriela Tomescu, inițiatoarele proiectului „Meșteșuguri uitate – caligrafia și legătoria de carte”, care este o realizare inedită, gândită și pusă în practică în cadrul Bibliotecii Județene Argeș, în urma unor observații pertinente ale celor două doamne. Proiectul readuce în actualitate caligrafia și legătoria de carte și transcende latura pur tehnică, atingând latura artistică, unde imaginația cursanților de toate vârstele a fost debordantă și realizările acestora au atins cote înalte de execuție. Impactul acestui proiect a fost deosebit, astfel încât adulții și copiii din orașul Pitești solicită reluarea cursului de caligrafie după perioada vacanței de vară.
Tot în cadrul acestui simpozion, s-a organizat un concurs de afișe de bibliotecă, care prezintă publicului activitățile care se desfășoară în cadrul bibliotecilor din țară. La ediția din acest an, au participat peste 20 de biblioteci cu cel puțin două afișe, iar din acest noian de realizări grafice, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș s-a remarcat cu afișul unei expoziții intitulate „Cupluri celebre și scrisori de dragoste”, care a avut loc în luna februarie a acestui an. Afișul realizat de analistul - informatician Dan Bucșan a câștigat locul I pe țară.
Sabina BUSUIOC

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea