Comuna Căteasca îşi continuă procesul de dezvoltare

# Firma turcă Martur-Automotive Seating Systems, ce produce scaune pentru Renault şi Ford, va angaja aici  130 – 150 de persoane. Cu o viziune de antreprenor, primarul comunei Căteasca, Liviu Năstase, a schimbat total modul de funcţionare a administraţiei publice locale. De la aparatul bugetar şi până la cheltuirea banilor publici, comuna Căteasca a cunoscut, după învestirea noului primar în funcţie,o îmbunătăţire considerabilă în toate domeniile. Primarul ne-a mărturisit că investiţiile în infrastructură reprezintă,  pentru el, prioritatea numărul 1, întrucât acest lucru aduce confort cetăţenilor, dar, totodată,  aduce şi investitori şi, implicit, locuri de muncă pentru consătenii săi.

,,Investiţiile se derulează în mod constant, conform graficului şi bugetului local. Am reuşit să realizăm majoritatea investiţiilor pe care le-am avut programate până la ora asta. Mă refer la şanţuri, modernizări de drumuri prin pietruire, care s-au stricat în urma ploilor abundente. Însă, cea mai importantă investiţie considerată de noi pentru anul acesta şi la care lucrăm acum este construcţia din temelii a unei şcoli şi a unei grădiniţe între satele Catane şi Recea. În momentul de faţă, cu acest proiect, suntem în faza de publicare pe S.E.A.P. în vederea organizării licitaţiei pentru construcţia acestor două edificii ce au să aducă o îmbunătăţire a sistemului de învăţământ din comuna Căteasca. Tot în acest domeniu al educaţiei mai avem un proiect pe bani europeni ce prevede reabilitarea şcolii din satul Cireşu. În ceea ce priveşte modernizarea drumurilor prin asfaltare pot să vă spun că anul acesta am prevăzut în bugetul local asfaltarea a peste trei kilometri de drumuri comunale. Drumurile ce urmează să fie asfaltate anul acesta sunt în satele Cireşu şi Siliştea”, ne-a declarat Liviu Năstase, primarul comunei Căteasca.

Noi locuri de muncă în Căteasca

Fiind o comună bine poziţionată şi cu o viziune clară în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, anul trecut, un important investitor de pe piaţa europeană a cumpărat cinci hectare de teren în comuna Căteasca, în vederea dezvoltării unei afaceri de producţie. Este vorba despre firma turcă Martur - Automotive Seating Systems, care produce scaune pentru Renault şi Ford. Conform primarului din Căteasca, această firmă, la început, va angaja în jur de 130 – 150 de persoane, urmând ca pe viitor să se extindă.
În vederea convingerii investitorilor să vină în Căteasca, Liviu Năstase a iniţiat şi un proiect ce a fost dezbătut în ultima şedinţă a Consiliului Local Căteasca şi care prevede ca 30% din taxa pe autorizaţia de construcţie să meargă la dezvoltarea infrastructurii în zona unde îşi desfăşoară acea firmă activitatea.
,,La ultima şedinţă a Consiliului Local, le-am propus consilierilor un proiect care încurajează investitorii să vină în Căteasca. Am stabilit ca 30% din taxa pe autorizaţia de construcţie să meargă la dezvoltarea infrastructurii în zona unde se construieşte. Eu le-am mai propus consilierilor ca în primul, chiar şi al doilea an, impozitul pe care îl plăteşte firma nou venită în comuna noastră să-l investim în infrastructură pentru a le oferi condiţii cât mai bune, dar din păcate, consilierii gândesc foarte aproape, foarte puţin, se gândesc numai la ziua de azi, nu se gândesc şi la copiii lor şi la ce va mai fi pe viitor. Eu o să mai repun acest proiect pe ordinea de zi pentru că sunt conştient că numai prin crearea de facilităţi poţi să atragi noi investitori. Trebuie să le demonstrezi că eşti o gazdă bine primitoare.
Eu văd comuna Căteasca înflorind în cel mai scurt timp, dar până atunci trebuie să ne zbatem, trebuie să schimbăm mentalităţi şi multe alte lucruri”, ne-a mai declarat edilul şef din Căteasca. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea