Exclusiv Aurelian Pavelescu, preşedinte PNŢCD: “O fuziune cu PMP este exclusă. O colaborare, poate, dar după alegerile prezidenţiale”

# Gheorghe Dinescu vicepreşedinte PNŢCD: ”Fuziunea PNŢCD cu PMP este doar zvonistică” # Cătălin  Bulf, preşedinte PMP Piteşti: “Nu ştiu să se fi discutat despre o fuziune cu PNŢCD”. Săptămâna trecută, site-ul stiripesurse.ro informa că, în scurt timp, urmează să fie anunţată fuziunea dintre PMP şi PNŢCD, în contextul în care Partidul Mişcarea Populară are opţiuni foarte limitate după  transformările politice din ultima vreme, mai ales că  fuziunea PNL-PDL este deja într-un stadiu avansat, iar Forţa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că fuzionează, prin absorbţie, cu PDL.
Sursa citată  susţine că fuziunea cu PNŢCD va fi una prin  absorbţie, în sensul că PNŢCD va înghiţi PMP, doar că actualul preşedinte al PMP, Elena Udrea, ar fi liderul care va  conduce noul PNŢCD.
Liderii locali ai  celor două formaţiuni politice par să fi aflat ultimii zvonurile lansate de site-ul amintit, pe care, totuşi, le-au infirmat.
“Nu ştiu să se fi discutat despre o fuziune cu PNŢCD.  Zvonurile le aflu şi eu abia acum… voi avea o discuţie la Bucureşti  şi abia apoi pot da amănunte”, declara joi, pentru Atitudine în Argeş, Cătălin Bulf, preşedinte PMP Piteşti.
“Fuziumea PNŢCD  cu PMP este doar zvonistică, v-o spun în calitate de vicepreşedinte al PNŢCD la nivel naţional.  Am discutat şi cu preşedintele Pavelescu,  care a explicat clar că aşa ceva este exclus.  O asemenea hotărâre se ia în BPN…  nu se discută, aşa, pe la colţuri, iar domul preşedinte a spus clar că n-o să convoace  CNC acum, în plină vară”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Gheorghe Dinescu, vicepreşedinte PNŢCD şi preşedinte al filialei judeţene a partidului.
Cel care risipeşte  argumentat zonurile  este chiar preşedintele PNŢCD,  Aurelian Pavelescu, cel care a declarat,  pentru Atitudine în Argeş, că: “Nu au existat nici un fel de negocieri cu  PMP. Zvonul acesta este doar un exerciţiu de imaginaţie al unor jurnalişti care nu înţeleg că PNŢCD nu se implică şi  nu se  va implica în disputele de dreapta.  Noi nu acceptăm discuţii  de asemenea natură. O fuziune cu PMP este exclusă. Sunt lucruri care ne unesc, dar şi lucruri care ne despart în abordarea politică. O colaborare, poate, dar după alegerile prezidenţiale. Pe noi ne interesează alegerile din 2016, nu cele prezidenţiale, la care nu avem un candidat şi, în consecinţă, nu avem nici miză şi nici nu vom accepta rolul de anexă pe care şi l-ar dori unii. Opinia noastră este că, în România, aceste alegeri nu sunt legitime. Considerăm că lucrurile se vor aşeza în România, atunci când  va exista un vot popular care să hotărască forma de guvernământ a statului - ştiut fiind faptul că PNŢCD are o opţiune monarhistă - iar pentru acest lucru e nevoie de un referendum”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea