Cum s-a îmbogățit directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, Constantin Zichil, peste noapte

# Cine spunea că apropriații PSD nu s-au... apropriat de Fondul Proprietatea? Azi, într-o Românie unde fenomene ”paranormale” financiare primează de la primul  și până la ultimul nivel al instituțiilor bugetare, unele nereguli au început să ni se pară reguli. Faptul că din ce în ce mai mulți bugetari cu un salariu decent se înbogățesc peste noapte nu mai impresionează pe nimeni,  pentru că toleranța românilor, parcă, uneori e nemărginită. Așadar, o să

vă prezentăm un caz halucinant de dobândire a unei averi care ridică multe semne de întrebare; autoritățiile competente sunt invitate la un studiu de caz...

Constantin Zichil, în 2010 cu un venit salarial anual de 30.000 lei a reușit să strângă aproape 5 miliarde lei vechi

Constantin Zichil, directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, conform declarațiilor de avere din anii 2010 și 2011, a reușit să ,,agonisească”  într-un an de zile ce alții nu pot în 10 vieți chiar și cu salariul pe care îl are dânsul  la instituția ce gestionează spațiile și terenurile publice ale municipiului Pitești.
În declarația de avere din anul 2010 a domnului Zichil apare un depozit la BRD în valoare de aproape trei sute de milioane lei vechi ce a fost deschis în anul 2004 și încă unul, nu se știe de unde apărut, în valoare de două miliarde și patru sute milioane lei vechi, care a fost deschis în anul 2010 la Raiffeisen Bank.

Anul 2010, cel mai spornic an pentru bugetarul Constantin Zichil

Dacă în 2010, Constantin Zichil, bugetarul de lux al municipiului Pitești, declara două depozite bancare ce însumau aproximativ două miliarde și șapte sute de milioane lei vechi, în declarația completată de dânsul în anul 2011 apar tot două depozite, dar cu o sumă aproape dublă față de declarația din 2010: un depozit de patru miliarde și opt sute de milioane lei vechi deschis tot în 2010 la Raiffeisen Bank și încă un depozit care apărea și în declarația din 2010, dar de data aceasta cu o sumă mai mică de șaptezeci de milioane lei vechi, deschis la banca BRD în anul 2004.

În câteva luni ,,a agonisit” peste două miliarde lei vechi. Surpriză... ”plăcută și foarte tare” de la Fondul Proprietatea

Declarația de avere a domnului Zichil din anul 2010 în care apărea cu cele două depozite bancare cel de la BRD deschis în 2004 în valoare de 21.900 mii lei și cel de la Raiffeisen Bank, deschis în 2010, în valoare de 240.000 mii lei, a fost completată în data de 02.11.2010, iar suma totală a celor două depozite declarate la începutul lunii noiembrie 2010 era de 261.900 mii lei.
În declarația de avere din 2011 apar aceleași depozite bancare, dar cu sume diferite: cel de la BRD deschis în 2004, cu o sumă mai mică față de cum apărea în declarația din 2010, 7.047 mii lei și cel de-al doilea depozit care apărea și în declarația precedentă deschis la Raiffeisen Bank tot în anul 2010, cu fabuloasa sumă de 480.000 mii lei, adică patru miliarde și opt sute de milioane lei vechi, dublu față de declarația completată în luna noiembrie 2010. Suma în plus nu este evidențiată nici în declarația de avere, nici în cea de interese. Bani picați oarecum din cer, și care, conform spuselor domnului Zichil, nici nu puteau fi evidențiați pe undeva. Că nu aveau pe unde... Așa să fie?

Imprumuturi... că așa e mai bine. ”...Pentru că nouă (?!) ne place să fim împrumutați. Rezolvi mai multe lucruri când ai bani împrumutați...”

În afară de cele două declarații de avere din anii 2010 și 2011 pe site-ul ANI mai există doar o singură declarație de avere a domnului Zichil din anul 2013, în 2012 acesta probabil a uitat să o mai completeze.
În acea declarație se arată câteva modificări interesante pe care domnul Zichil le-a făcut. Acesta a accesat un împrumut de 65.000 mii euro, adică două miliarde și opt sute de milioane lei vechi, în anul 2011, ce are o dată scadentă destul de îndelungată, anul 2029. Cel care taie și spânzură în ceea ce privește domeniul public al municipiului Pitești, Constantin Zichil,  avea însă în cont, la aceeași bancă, suma de 2 miliarde lei vechi. Pe care însă a preferat să îi lase acolo. De când au dobândă mai avantajoasă creditele acordate de bănci decât dobânzile la depozite?!...

Marca ”OLTECIT” și un Renault, preferatele bugetarului Zichil

Ca să mai descrețim un pic frunțile, vom arăta că mașina preferată a bugetarului Constantin Zichil este un... OLTECIT. Pentru că, în afara risipei de pix pentru a completa puzderia de terenuri și case din dotarea proprie, directorul Zichil a dezvoltat o dambla specială pentru... mașini. Și nu pentru orice fel, ci, în primul rând, pentru celebrul Oltecit. Nu știm dacă e vorba de fosta marcă autohtonă produsă la Craiova atât pentru oameni cât și pentru transportat prazul sau despre o marcă exotică. OLTECIT-UL lui Zichil dispare din declarația de avere în 2013.
Cât despre Renault, mai toate bune. Decât că, la fel ca și cu creditul de mai sus, directorul Zichil a preferat să lase banii cash în conturi, iar mașina să o achite în sistem leasing. Din exces de zel probabil, o trece și în declarația de avere din 2011, tot la leasing, deși acesta, conform acelorași acte, încetase din 2010. În 2013 mșina dispăruse total, cine știe printre ce rânduri....

***

# Redactor: Bună ziua. Aveți ceva declarații de avere care nu se prea potrivesc. Le-ați publicat pe site-ul ANI. Spre exemplu, între 2010 și 2011 vă mai apar 2,4 miliarde lei vechi într-un cont. Cum ați făcut acești bani?
# Constantin Zichil: De la Fondul Proprietatea. Sunt bani de la Fondul Proprietatea. Nu vă faceți nicio grijă. Sunt restituiri de la Fondul Proprietatea, bani care au fost puși în cont.
# Redactor: Aha. De-asta nu apar pe niciunde...
# Constantin Zichil: Nu, cum să apară... E normal să apară așa.
# Redactor: Am înțeles, mulțumim de lămurire...
# Constantin Zichil: Da. Deci sunt bani de la Fondul Proprietatea, veniți în cont...Credeți-mă că am avut și eu o surpriză plăcută  și foarte tare în momentul în care am consultat contul și am văzut că s-a făcut plata.
# Redactor: Am înțeles. Ați primit și acțiuni, sau numai bani?
# Constantin Zichil: Numai bani. Acțiunile le-a primit socră-meu.
# Redactor: Aha. Deci ați avut dosar împreună cu socrul
# Constantin Zichil: Am avut o procură de la el. Și după care în anii următori o să vedeți că scade din valoare, că a trebuit să... fac (plăți, n.r.) și către ceilalți membri ai familiei. Ați văzut, da?
# Redactor: Am văzut ceva, la împrumuturi. Despre asta e vorba?
# Constantin Zichil: Nu, nu, nu am împrumutat pe nimeni. E împrumutul meu, nu vă uitați atent. M-am împrumutat la Raiffeisen 65 (mii euro, n.r.).
# Redactor: V-ați împrumutat cu 65.000 euro, dar aveați, tot la Raiffeisen, 2 miliarde (lei vechi) în cont.  De ce nu i-ați folosit pe aceia?
# Constantin Zichil: Păi ce treabă aveți Dvs.?... Pentru că nouă (?!) ne place să fim împrumutați. Rezolvi mai multe lucruri când ai bani împrumutați...
Material realizat de Lucian Gherguș

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE DECLARATII DE AVERE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea