Mii de argeşeni aşteaptă noua listă de compensate pentru hepatita C

Peste 9% din populaţia judeţului Argeş figurează în evidenţele bolnavilor cu hepatită C, o boală considerată vindecabilă, pentru că, spre deosebire de alte infecţii virale, în acest caz există tratamente inovatoare, din păcate, încă neompensate în România. Cele câteva mii de argeşeni infectaţi cu virusul Hepatitei C aşteaptă cu sufletul la gură şi … ficatul  gata să cedeze noua listă de medicamente ce vor fi decontate de casele de asigurări de sănătate, listă care va gata în toamnă.
Potrivit Ministrului Sănătăţii, interesul autorităţilor este acela de a asigura acces la tratament pentru pacienţii din România. “Considerăm că fiecare patologie trebuie abordată în mod special şi cu o strategie aplicată pe fiecare direcţie. A fost o greşeală că a fost abordat totul la nivel general. Hepatita nu poate fi abordată la un loc cu oncologia. Trebuie să avem gândire diferenţiată şi strategie bine gândită pe partea de hepatită. De multe ori, ruralul este cel mai afectat", a afirmat Nicolae Bănicioiu cu ocazia lansării de către Fundaţia Renaşterea a programului naţional de prevenire şi conştientizare a problematicii hepatitei în România, unde s-a anunţat oficial că pentru prima dată,  România va avea un "Registrul naţional pentru hepatopatiile virale", piatra  de  temelie în construcţia de noi strategii privind eradicarea în cinci-zece ani a celor două virusuri, hepatita B şi hepatita C. O veste bună pentru miile  de argeşeni care suferă de aceste boli.
Tratamentul cu tripla terapie,  unica şansă de vindecare pentru bolnavii de Hepatita C care nu au răspuns la tratamentul standard
Tripla terapie,  aşa cum este cunoscută metoda de tratament care anunţă rezultate uimitoare în această boală, nu este încă inclusă în lista compensatelor, însă este aprobată în România şi  probabil că în scurt timp va exista posibilitatea de a face triplă terapie şi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Conform specialiştilor, candidaţii cei mai buni pentru tripla terapie vor fi cei care au avut recădere, dar şi pentru ceilalţi pacienţi va exista o variantă, potrivit aceloraşi specialişti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea