Deși pare greu de crezut, în oraşul Mioveni taxele locale nu cresc, dimpotrivã, unele scad!

Persoanele fizice şi juridice din Mioveni vor beneficia de impozite şi taxe mai mici în anul 2015. Acesta a fost decizia oficialilor administraţiei locale, în urma şedinţei ordinare a Consiliului Local din data de 17 iulie.
Prin reducerea taxelor şi impozitelor, edilul din Mioveni este convins că în 2015, vor fi încasaţi mai mulţi bani decât în 2014.
„Nu este o soluţie să măreşti taxele şi impozitele, ci soluţia este să ai un grad de colectare al lor cât mai mare. Încasăm sume mici, dar vom avea un grad de colectare al restanţelor mult mai mare, şi atunci există posibilitatea ca toţi cetăţenii să-şi plătească contribuţiile.
În ceea ce priveşte mediul de afaceri local, cred că este o ideea binevenită şi  atipică în contextul economic actual. În cazul Mioveniului, am găsit resurse şi Consiliul Local a reuşit să rezolve această problemă şi atunci mediul de afaceri va beneficia de o anumită relaxare în ceea ce priveşte aceste taxe şi impozite”, spune Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.
Pentru locuitorii oraşului Mioveni, taxele şi impozitele locale vor rămâne la nivelul anului 2014.
Pentru satele aparţinătoare oraşului Mioveni, în comparaţie cu anul 2014, vor exista o serie de modificări importante, la care vom face referire în cele ce urmează.
Astfel, la nivelul satelor Colibaşi şi Racoviţa, impozitul pe clădiri pentru anul 2015, a fost redus cu 50%, iar la nivelul satelor Clucereasa şi Făgetu a fost redus cu 47,5%.
În ceea ce priveşte impozitul pe terenurile cu construcţie în intravilan, în satele Racoviţa şi Colibaşi, acesta s-a redus de la 2113 lei/ha, la 711 lei/ha şi de la 1230 la 711 lei/ha, pentru Făgetu şi Clucereasa.
De asemenea, diminuări importante au fost aprobate şi pentru impozitul pe terenuri agricole situate atât în intravilanul, cât şi în extravilanul  localităţii.
În ceea ce priveşte persoanele juridice, Consiliul Local a decis facilităţi  importante referitoare la impozitul (taxa) pe clădiri-diminuarea cotei de la 1,5%la 1,4%, aplicată asupra valorii de inventar a clădirilor şi la impozitul pe spectacole-diminuarea cotei de la 1,5% la 0,75%, aplicată asupra valorii impozabile a clădirii.
Referitor la taxele speciale,se remarcă o uşoară creştere la taxa de salubrizare(gunoi), de la 7,5 lei la 7,76, creştere cauzată indexării acesteia cu rata inflaţiei (3,43%).

Persoanele interesate pot
accesa site-ul instituției 
www.primariamioveni.ro, sectiunea TAXE ŞI IMPOZITE 2015.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea