PMP Argeș ridică la fileul guvernanților problemele stringente ale argeșenilor

La conferința de presă de săptămâna trecută, liderul interimar al PMP Argeș, Cătălin Bulf, a ridicat la fileul guvernanților câteva din problemele și nemulțumirile locuitorilor din județ. Nu a omis nici câteva păreri personale, sau de partid, care sunt prezentate, de asemenea, în materialul următor.

PMP ar susţine reducerea CAS numai în cazul în care nu ar afecta veniturile populaţiei

Reducerea CAS-ului cu 5% la angajator este un avantaj pentru firme, pentru transnaţionale, firmele cu mulţi angajaţi, şi nu aduce niciun avantaj angajaţilor. Nu vor creşte salariile cu 5%. Deficitul de 4,8 miliarde lei la bugetul asigurărilor sociale se traduce într-un profit de 4,8 miliarde lei la firmele private, oricum cele de stat nu-l plătesc, costurile acestei măsuri vor fi plătite de cetăţeanul de rând. Deci este un avantaj pentru marile firme, plătit de cetăţenii României.
Victor Ponta nu are de fapt niciun argument concret care să arate că reducerea CAS este sustenabilă pe termen lung. Competenţa economică a lui Ponta e o glumă, în timp ce ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, are strict cunoştinţe teoretice, fiind desprinsă total de realităţile finanţelor din România.

PMP cere demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea

Demisia este cerută pentru refuzul de a contesta la Curtea Constituţională OUG 49/2014 prin care Guvernul Ponta modifică legea educaţiei şi creează grave prejudicii sistemului de învăţământ românesc.
Prevederea permite fondatorilor universităţilor private să reintre în posesia patrimoniului instituţiilor de învăţământ în cazul desfiinţării sau dizolvării lor este neconstituţională pentru că încalcă dreptul la proprietate privată aşa cum a stabilit CCR încă din 2011. Singurii beneficiari sunt baronii educaţiei, patronii universităţilor private, prietenii Ecaterinei Andronescu.
Victor Ponta preferă o şcoală mediocră, pentru o economie mediocră, pentru o ţară mediocră, lucruri aceeptabile poentru o persoană care şi-a obţinut doctoratul prin plagiat.

Microbuze școlare apolitice. Sau nu

Argeşul a primit 18 microbuze care au fost cu repartizare "apolitică", un singur primar PNL. Partea frumoasă este că pentru aducerea acestor microbuze s-au făcut două conferinţe
Este lăudabilă realizarea primarului de la Mioveni, parteneriatul între liceul din Miovedni şi Dacia. Nu am înţeles de ce s-au afişat toţi la poze, şi mai mult, aş vrea să îl rog pe Daniel Constantin să gândească şi domnia sa un parteneriat între liceele agricole şi latifundiarii agriculturii.

Salutăm fuziunea PNL-PDL

Conducerea PMP salută crearea unui mare partid de dreapta, care să facă opoziţie constructivă PSD-ului. Dar hai să privim ce se întâmplă la Argeş cu această fuziune. Consilierii judeţeni PDL, unii sunt doar cu numele, dar sunt aserviţi PSD-ului, PNL îşi menţine vicepreşedintele la CJ făcând alte compromisuri.
La consiliul local Piteşti nu văd ca cele două grupuri de consilieri locali PNL  şi PDL să colaboreze pentru a pune un viceprimar, pe care PNL l-ar merita. Asta înseamnă că cei doi lideri, Iani Popa şi Cătălin Teodorescu nu au ajuns la un numitor comun. Cât despre fuziunea cu Forţa Civică, sunt convins că atât PNL cât şi PDL apreciază revenirea printre ei a domnului Gogu Davidescu.

Marea betonare

”Vreau să felicit presa că a făcut opoziţie la cele două probleme ale piteştenilor şi argeşenilor şi mă refer la mutarea Apelor Române la Giurgiu şi marea betonare a Piteştiului.  Considerăm că este imorală continuarea proiectului de regenerare urbană atâta timp cât locuitorii Piteştiului, din Teilor, Calea Bucureşti etc. protestează şi se plâng că le este redusă suprafaţa verde, că zeci de copaci sunt tăiaţi ilegal în opinia lor, că nu au fost consultaţi şi că unele locuri de joacă, reabilitate acum 1 an, 2, sunt distruse acum pentru a fi înlocuite cu altele. ”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea