Transformat, după rahitica experiență ca ministru, într-un profund analist politic, Andrei Gerea... își dă (de gard) cu părerea

În lipsă, probabil, de preocupări mai apropiate motivului pentru care oamenii l-au votat, deputatul demisionar din structurile PNL, Andrei Gerea, își face încălzirea ca analist politic. Iată ce emite acesta pe propriul blog: ”Dacă înaintașii liberali au ridicat PNL, acum cei care vin cu bocancii murdari în PNL duc partidul spre dispariție”. Și începe domnul Gerea o nebunie de studiu de caz. Nouă aproape că ne-au dat lacrimile lecturând așa o grozăvie, mai ales dacă ținem cont că partidul pe care tocmai îl aruncă domnia sa la gunoiul istoriei este chiar partidul care i-a adus niște mandate de deputat:
“PDL joacă în aceste zile la cacealma în negocierile cu PNL. Pedeliștii încearcă să pară că se lasă greu de convins în ceea ce privește denumirea viitoarei structuri create din fuziunea dintre PNL și PDL. Numele de PNL îl vor și pedeliștii, deoarece aceștia încearcă să spele urmele unor măsuri luate în defavoarea românilor. PDL vrea să se ascundă și să păcălească încă o dată cetățenii, așa cum au mai făcut-o și în 2012 cu tot felul de alianțe electorale eșuate, ultima fiind ARD. De fapt, lupta pentru denumirea PNL este exact ceea ce vor cei din PDL. În adâncul sufletelor, pedeliștii nu știu cum să își stăpânească zâmbetele de mulțumire pentru modul în care au reușit să păcălească conducerea PNL să cadă în capcana lor. Folosesc dorința PNL de a-și păstra numele pentru a avea un avantaj în negocieri pe puncte cheie, precum raportul de forțe 1 la 1 sau viitoarele structuri de conducere.
O parte din membrii cooperativei care s-a impus la congresul PNL, fac jocul PDL în speranța că își vor asigura funcții de conducere în viitoarea formațiune rezultată, aceștia fiind în stare să pună PNL pe tavă pentru o poziție mai în față. Indiferent de taberele din PNL care se bat pentru puterea internă, decizia este deja luată, aceea de a preda partidul PDL-ului‘, a declarat deputatul Partidului Liberal Reformator.
Andrei Gerea a adăugat că ”PNL a ajuns să reziste în toți aceștia ani datorită a ceea ce reprezintă pentru politica românească și anume moștenirea Brătienilor și doctrina liberală. Degeaba se mai numește Partidul Național Liberal o structură care nu mai reprezintă liberalismul și tradiția politică liberală. Dacă înaintașii liberali au ridicat PNL, acum cei care vin cu bocancii murdari în PNL duc partidul spre dispariție prin pierderea conținutului‘.
Delir total, toată lumea s-a ridicat, de emoție, pe picioarele din spate. Analistul politic Gerea nu scoate însă nicio vorbă despre experiența sa ca ministru, când putea să își demonstreze profundele calități manageriale. Nimic despre salvarea Arpechim, motto-ul său de campanie electorală. Nimic despre mai nimicul făcut la guvernare. Normal, este mai simplu să arăți cu degetul, după renunțarea la o căsnicie ce nu mai era convenabilă, mai ales acum, după ce apăruse ”aia” nouă. Rușinică, însă, pentru trimiterile patetice la Brătieni, fondatori ai unui partid pe care, după umila noastră părere, Andrei Gerea mai mult l-a muls decât l-a hrănit…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea