Bâlbe politice din toate părţile pe seama nenorocirilor aduse de inundaţii

# De la  numărarea cu  virgulă a victimelor, la declaraţii politice pe bază de informaţii neverificate. Potopul dezlănţuit marţi, 29 iulie,  a adus, odată cu nenorocirile lăsate în urmă de puhoaie, o serie de declaraţii jenante din partea unor politicieni  de la care aşteptările erau ceva mai mari.  De la gafa vicepremierului Gabriel Oprea, căruia i-a dat cu virgulă când a  numărat morţii de la inundaţii,  explicând, într-o nefericită declaraţie, că  ar fi vorba de „aproximativ două victime”, până la  reprezentanţii opoziţiei care au sărit, aşa cum era de aşteptat, să arate cu degetul  mai ales spre oficialii din judeţele pesediste care au ales  să fie prezenţi la anunţarea candidaturii lui Victor Ponta şi nu în mijlocul sinistraţilor, cu toţii s-au  bâlbâit  atunci când li s-au cerut detalii despre situaţia la care ei înşişi au făcut referire.

Senatorul Ion  Popa face declaraţii neverificate

Într-o declaraţie de presă transmisă  în data de 30 iulie, la o zi după urgia care s-a abătut asupra judeţului Argeş şi nu numai, declaraţie cu titlul “PSD îşi lansează candidatul la preşedinţie, în timp ce oameni mor din cauza viiturilor”, preşedintele PNL Argeş, senatorul Ion Popa, critică autorităţile locale din Muntenia şi Oltenia, unde majoritatea localităţilor sunt conduse de PSD, pentru că au părăsit, în interes politic, comunităţile pe care le administrează: “miniştri, preşedinţi de consilii judeţene, prefecţi “apolitici”, primari, cu toţii au plecat în excursie la Craiova  să asiste şi să aplaude frenetic la lansarea candidaturii şefului lor, încă premier, Victor Ponta.”
Întrebat de reporterii Atitudine în Argeş punctual, la ce prefecţi se referă, senatorul a ridicat din umeri:
“Nu ştiu ce prefecţi au fost acolo,  nu pot să nominalizez, dar am informaţii că au fost şi prefecţi”, a răspuns Ion Popa.
Redăm mai jos, integral, textul declaraţiei.
“29 iulie 2014 a fost o zi neagră pentru România şi, mai ales, pentru judeţul Argeş. Doi oameni şi-au pierdut viaţa, zeci de localităţi afectate, poduri rupte, alunecări de teren, drumuri naţionale surpate. Mii de oameni au suferit din cauza ploile şi viiturile ce au avut loc în ultimele 24 de ore.
Situaţia a fost dramatică, pentru că oamenii au asistat cum le sunt inundate casele şi maşinile le sunt luate de ape, iar culturile distruse.  Zeci de mii de apeluri au fost date la 112 iar, la un moment dat, în cursul serii, această linie de urgenţă a fost blocată. Pompierii au acţionat târziu, dat fiind faptul că nu mai făceau faţă solicitărilor...
În acest timp, toate autorităţile locale din Muntenia şi Oltenia, unde majoritatea localităţilor sunt conduse de PSD, au părăsit comunităţile pe care le administrează şi, miniştri, preşedinţi de consilii judeţene, prefecţi „apolitici”, primari, cu toţii au plecat în excursie la Craiova  să asiste şi să aplaude frenetic la lansarea candidaturii şefului lor, încă premier, Victor Ponta.  Mai mult, în această dimineaţă, într-o încercare penibilă de a-şi face imagine pe seama suferinţei oamenilor, cu toţii dau declaraţii prin ziare şi la posturi TV, ca şi cum ar fi asistat la dezastru...
Ponta se putea lansa şi fără autorităţile locale din judeţele afectate, mai ales că Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au făcut cunoscute alertele de cod galben, portocaliu sau chiar roşu de ploi şi inundaţii încă de la orele dimineţii zilei de ieri. Toată lumea ştia situaţia... Era de aşteptat ca, după câteva zile cu ploi abundente, să se producă inundaţii şi alunecări de teren.
Cu regret constat că preocupările unora dintre cei care ne conduc sunt voturile, aplauzele la evenimente electorale şi banii fără număr, nicidecum pierderile de vieţi omeneşti... Lideri ai PSD au uitat că sunt în fruntea ţării şi a administraţiilor locale datorită cetățeanului care acum îşi priveşte gospodăria distrusă de ape şi pe care Victor Ponta îl întreabă arogant ce mai este de reparat în localitatea lui. Înţeleg setea de imagine a proaspătului lansat candidat Victor Ponta dar era necesar ca autorităţile locale să nu plece la Craiova să facă pe aplaudacii, ci să stea să rezolve situaţiile de urgenţă din judeţe.” , se arată în declaraţia semnată de senatorul Ion Popa, preşedinte PNL Argeş.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea